Training

Nieuw! Overstappen op nieuwe HKZ

Een dag van 09.30 tot 16.30 uur

Max. 15 deelnemers


De HKZ-normen die zijn gebaseerd op ISO 9001 zijn aangepast aan de nieuwe ISO 9001:2015. Belangrijke nieuwe aspecten zijn versterkt leiderschap, het uitvoeren van een context- en stakeholderanalyse en het beoordelen van kansen en risico's op organisatieniveaus.

In deze training krijgt u inzicht in de vernieuwingen in de HKZ-schema's en de consequenties daarvan voor uw organisatie en uw kwaliteitsmanagementsysteem. De theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen, zodat u alvast een begin maakt met de invoering van enkele instrumenten, zoals SWOT-analyse en inventarisatie van stakeholders.

Resultaat

  • u heeft inzicht in het waarom van de wijzigingen in de HKZ-normen
  • u kent de belangrijkste vernieuwingen in de HKZ-normen
  • u weet hoe u de context- en stakeholderanalyse kunt oppakken
  • u heeft handvatten voor het beoordelen van risico's en kansen op organisatieniveau
  • u bent bekend met de consequenties van nieuwe wetgeving (Wkkgz en Meldplicht datalekken)

Voor wie

Deze training is nuttig voor iedereen in de zorgsector die kwaliteit in zijn portefeuille heeft, zoals kwaliteitsmanagers en -coördinatoren, directies en, kwaliteitverbeterteams.

Normen en richtlijnen
Voor het volgen van deze training is het niet noodzakelijk om de norm mee te nemen.

09:30 Introductie
10:00 Waarom een wijziging in HKZ
11:00 Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen
12:30 Lunch
13:15 Praktisch aan de slag met:
- context- en stakeholderanalyse
- risico's en kansen op organisatieniveau
- een slanker kwaliteitshandboek
15:30 Nieuwe wetgeving (Wkkgz en Meldplicht datalekken)
16:15 Afsluiting
16:30 Einde training

Maartje Wenting

Maartje Wenting is opgeleid als Gezondheidswetenschapper en heeft veel affiniteit met de gezondheidszorg. Sinds 1999 is zij werkzaam als adviseur Kwaliteitsmanagement bij Limpens en Partners. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van uiteenlopende zorgorganisaties bij het opzetten en verbeteren van hun kwaliteitsmanagementsysteem. Ook verzorgt zij trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
De laatste 10 jaar is zij daarnaast ook werkzaam als adviseur bij LENS business software en gebruikt ze haar expertise om software voor kwaliteitssysteem op maat in te richten naar de wensen van de klant.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de 'reguliere' training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 580,00

Nu inschrijven

Meer dan 4 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

  • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
  • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
  • Klassikaal en/of online

  • Advies bij implementatie