Training

OLD_Overstappen op ISO 9001:2015

Een van 09.30 tot 16.30 uur


 • 13 oktober 2017 - Delft
 • 30 november 2017 - Utrecht

U kent uw organisatie, u begrijpt de nieuwe eisen, de HLS-structuur. Maar u zoekt nog ondersteuning om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de nieuwe ISO 9001. Tijdens de training 'Overstappen op ISO 9001:2015' gaan u en uw medecursisten in verschillende groepen gezamenlijk aan de slag. U leert hoe u de belangrijkste wijzigingen kunt interpreteren en hoe u uw organisatie door de transitie van ISO 9001:2008 naar de 2015-versie kunt leiden.

Vragenlijst
Vul voorafgaand aan uw keuze voor deze training de vragenlijst bij deTraining 'Overstappen op ISO 9001:2015' (pdf).

Resultaat

 • u weet wat ISO 9001:2015 inhoudt
 • u kent de eisen die ISO 9001:2015 stelt
 • u weet hoe u de eisen uit ISO 9001 vertaalt naar uw organisatie
 • u heeft in grote lijnen het transitieproces doorlopen
 • u heeft een plan van aanpak voor het ondersteunen van de transitie binnen uw eigen organisatie

Voor wie

De training 'Overstappen op ISO 9001:2015' is nuttig voor KAM-managers, -coördinatoren en -medewerkers die beschikken over een kwaliteitsmanagementsysteem en die willen ervaren wat de consequenties van de nieuwe ISO 9001:2015 zijn.


Bekijk de video: Docent René Gouwens legt uit wat u in de training kunt verwachten.


Bekijk de video: Docent René Gouwens legt uit wat u in de training kunt verwachten.

De managementsysteemnorm ISO 9001 is ingrijpend herzien. De nieuwe norm bevat de nieuwe ‘HLS-hoofdstructuur’.

U heeft de opdracht gekregen uw organisatie door de transitie van ISO 9001:2008 naar de 2015 versie heen te leiden. U kent uw organisatie, u begrijpt de nieuwe eisen, de HLS-structuur. Maar zoekt nog ondersteuning om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de nieuwe ISO 9001.

Vragenlijst
Vul voorafgaand aan uw keuze voor deze training de vragenlijst bij deTraining 'Overstappen op ISO 9001:2015' (pdf). Als u na het invullen ervan voor uzelf tot de conclusie komt, dat u toch wel vaak een ‘nee’ heeft ingevuld of heeft getwijfeld bij het invullen dan is dit de training waar u naar zoekt.

Gezamenlijk aan de slag met transitie
Uitgangspunt van deze training is dat u en uw medecursisten in verschillende groepen gezamenlijk aan de slag gaan met de transitie. Via vragen, opdrachten en discussies wordt u uitgedaagd om keuzes te maken en die keuzes ook te beargumenteren naar de overige leden van uw team en de overige deelnemers.

Tijdens deze dag doet u ervaring op met de consequenties van de nieuwe ISO 9001.

Normen en richtlijnen
ISO 9001 specificeert eisen aan een kwaliteitsmanagementsysteem. Aan de hand van een kwaliteitsmanagementsysteem toont een organisatie aan dat zij in staat is op een consistente wijze producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en aan de wet- en regelgeving. Als het systeem doeltreffend wordt toegepast helpt het de klanttevredenheid te verhogen.

Norm noodzakelijk
Voor het volgen van deze training is het niet noodzakelijk om de norm of praktijkgidsen mee te nemen.

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.

Programma

 • Introductie, uitleg simulatie, verwachtingen
 • Korte presentatie over HLS en veranderingen in de norm
 • Simulatie-game
 • Verzamelen van de leerpunten in de vorm van Do’s en Dont’s
 • Conclusies over de veranderingen in de norm, de consequenties voor de (eigen) organisatie(s)

Bob Alisic
Lid van ISO TC176, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ISO 9004:2009. In 2007 gestart met ActinQ, consulting, training en auditing. Daarvoor gewerkt bij Atos Consulting en KPMG Consulting en eerder 20 jaar binnen Philips Electronics. Key-note spreker op internationale en nationale congressen over quality improvement, business excellence, innovatie, supplier auditing, process en verandermanagement.

René Gouwens
Is programmamanager en docent bij NEN Training & Advies. Hij is betrokken geweest bij diverse implementatieprojecten bij een keur aan organisaties. Zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansbedrijven als bij multinationals. Ook is hij lid van NEN Normcommissie Kwaliteitsmanagement. René treedt regelmatig op als docent op het gebied van de nieuwe ISO-normen, ISO 9001 en ISO 14001 en auditing. Ook is hij auteur van diverse artikelen en whitepapers op deze terreinen.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de 'reguliere' training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 580,00

Nu inschrijven

Meer dan 5 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie