Training

Overnemen van een managementsysteem

Een dag van 09.30 tot 17.00 uur

Geen cursusdata beschikbaar

U staat op het punt om het beheer van het managementsysteem binnen uw organisatie op u te nemen. U heeft wel enige kennis van de werking ervan, maar wilt nu weten hoe u het beste invulling kunt geven aan uw rol, welke verwachtingen er zijn ten aanzien van uw functie en welke prioriteiten er liggen. Maar hoe krijgt u snel een goed beeld van uw managementsysteem en de rollen die u verwacht wordt te vervullen?

Resultaat

 • u weet hoe u de voor u relevante norm kunt vertalen naar uw eigen organisatie
 • u heeft ideeën hoe uw managementsysteem onderdeel kan zijn van de bedrijfsvoering
 • u weet waar u op moet letten om het systeem van uw organisatie beter te laten functioneren
 • u kunt bepalen welke kennis en vaardigheden nodig zijn om uw rol van kwaliteitsfunctionaris te kunnen uitoefenen

Voor wie

De training 'Overnemen van een managementsysteem' is nuttig voor iedereen die het beheer van een managementsysteem heeft overgenomen of gaat overnemen en het systeem optimaal wil beheren en benutten. Om de training goed te kunnen volgen komt enige kennis van het managementsysteem in uw organisatie van pas.

U doet in één dag fundamentele kennis op over managementsysteemnormen aan de hand van de structuur van de nieuwe High Level Structure, de basis onder alle (toekomstige) managementsysteemnormen.

Daarnaast wordt tijdens de training 'Overnemen van een managementsysteem' ingegaan op uw rol, de belanghebbenden met wie u te maken krijgt of te maken zou moeten hebben, de noodzakelijke competenties en hoe u het beste inzicht krijgt in de voor u relevante activiteiten, zoals het organiseren van interne audits, het anticiperen op externe audits, het beheren van het handboek en het ondersteunen in de uitvoering van de directiebeoordeling.

Normen en richtlijnen
Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.

Programma

 • De relaties van de KAM-functionaris
 • De competenties van de KAM-functionaris
 • Het belang van beleid
 • Het managen van processen
 • Gebruiksaanwijzing voor systeem

Ronald Spruit
Adviseert organisaties op een creatieve, nuchtere manier hoe ze vorm kunnen geven aan kwaliteits-, arbo- en/of milieumanagementsystemen. Hij is altijd op zoek naar mogelijkheden om een managementsysteem werkelijk toegevoegde waarde te laten leveren. Voor de organisatie. En de medewerkers. Ronald is lid van de normcommissie TC 176 'Kwaliteitsmanagement' en heeft veel ervaring in het verzorgen van trainingen op het gebied van managementsystemen.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de “reguliere” training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.


Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 580,00

Nu inschrijven

Meer dan 5 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie