Training

Verificatie van schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439

Verificatie van schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439

Een dag van 9.30 tot 16.30 uur

Max. 20 deelnemers


  • 8 maart 2017 - Utrecht
  • 10 mei 2017 - Rosmalen
  • 7 december 2017 - Delft

Tijdens deze training leert u hoe u kunt verifiëren of uw ontwerp klopt met de specificaties. Er wordt ingegaan op het verifiëren van schakel- en verdeelsystemen conform de eisen van NEN-EN-IEC 61439. Deze verificatie vindt plaats door te testen, maar ook door calculatie en/of verificatie van ontwerpregels.

Voorkennis
U kunt deze training alleen doen als u eerst de training ‘Veilige schakelkasten conform NEN-EN-IEC 61439’ heeft gevolgd.

Resultaat

Na afloop van deze training:
- weet u welke verificatiemethoden in de normen worden beschreven;
- weet u hoe u de verificatiemethoden moet toepassen;
- weet u hoe u de verificatie van temperatuurstijgingen met behulp van NPR-EN-IEC 60890 kunt uitvoeren;
- weet u hoe u moet omgaan met de kortsluitvastheid van railsystemen;
- weet u hoe u moet omgaan met gelijktijdigheidsfactoren;
- kunt u aan de hand van oefeningen de voorschriften in de praktijk brengen

Voor wie

Deze training is nuttig voor ontwerpers, paneelbouwers, assembleerders, bouwers van besturingskasten, installateurs, installatie- en werkverantwoordelijken, installatietechnisch adviseurs, technische inkopers, bestekschrijvers, inspecteurs, veiligheidskundigen en arbodiensten die betrokken zijn bij risico-inventarisaties en -evaluaties

Toelichting

Deze training is een vervolg op de training Veilige schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439. U kunt deze training alleen doen als u eerst de training ‘Veilige schakelkasten conform NEN-EN-IEC 61439’ heeft gevolgd.

Als u voldoet aan de norm, voldoet u aan de essentiële eisen uit de Laagspanningsrichtlijn en de EMC-richtlijn. De Machinerichtlijn verwijst naar de NEN-EN-IEC 60204 voor elektrische uitrusting van machines. Deze norm verwijst voor samenbouw (besturingskasten) specifiek naar de NEN-EN-IEC 61439.

Tijdens deze praktische training wordt ingegaan op het specificeren en verifiëren van schakel- en verdeelsystemen conform de eisen in NEN-EN-IEC 61439. Deze verificatie vindt plaats door te testen, maar ook door calculatie en/of ontwerpregels.

Normen en richtlijnen
De oude norm NEN-EN-IEC 60439 is op 1 november 2014 ingetrokken en geeft vanaf die datum ook géén vermoeden van overeenstemming meer met de Europese richtlijnen. Alléén het toepassen van NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 61439-2 leidt tot overeenstemming met de eisen van de Laagspanningsrichtlijn en de EMC richtlijn.
De normen NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 61439-2 geven belangrijke voorschriften voor het bouwen en ontwerpen van veilige schakel- en verdeelinrichtingen.

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.

Bij deze training ook interessant

Deze training leert hoe u kunt verifiëren of uw ontwerp klopt met de specificaties. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma training
09.30 Welkom en kennismaking
Wat hoort er in een specificatie te staan
Wat is de relatie met de productinformatie
Verificatie van het ontwerp: constructieve eisen
12.30 Lunch
13.15 Verificatie van het ontwerp: werkwijze
Bepaling doorsnede interne bedrading
Berekening van de temperatuur in de omhulling volgens IEC 60890
Verificatie van het ontwerp: kortsluitvastheid
Verificatie van de samenbouw: eindtesten
16.30 Einde

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de “reguliere” training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.
Leergang schakelkasten

Deze training is een vervolg op de basiscursus 'Veilige schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439'. In deze basiscursus leert u vooral welke eisen er aan veilige schakelkasten gesteld worden.

Combinatiekorting

Voor deze training geldt een combinatiekorting. Als u zich gelijktijdig voor beide trainingen inschrijft, betaalt u slechts € 1.185 (i.p.v. € 1.285).
U bespaart dus € 100,00.

Direct inschrijvenKlant aan het woord

Bedrijfstraining schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439

Technici van Van Lente Systeemintegratie volgden de training NEN-EN-IEC 61439. “De training was een ideale mix van theorie en praktijk. We zijn we weer helemaal op de hoogte van de laatste regelgeving”, zegt Jan van Laar, team- en projectmanager technische installaties.

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 635,00

Nu inschrijven

Meer dan 5 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.
.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

  • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
  • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
  • Klassikaal en/of online

  • Advies bij implementatie