Training

oud - NEN Veiligheidsladder Auditor training (2 dagen)

oud - NEN Veiligheidsladder Auditor training (2 dagen)

• Twee dagen van 09.30 tot 16.30 uur.

• Met certificaat van deelname.

Geen cursusdata beschikbaar

Deze training leert de systeemauditoren de veiligheidscultuur in bedrijven te beoordelen conform het certificatieschema Veiligheidsladder. Tijdens de training worden praktijkoefeningen gegeven die u de verschillende bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder helpt kennen en herkennen.

Resultaat
• U hebt voldoende kennis van zes van de bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder opgedaan.

Samenwerking
NEN voert deze training uit in samenwerking met Advisafe. Advisafe heeft als missie om veilig en gezond werken binnen organisaties vanzelfsprekend te maken. Zij hebben al jarenlang ervaring met cursussen op het gebied van veiligheid en veiligheidscultuur.


Voor wie

Systeemauditoren (OHSAS, VCA), die audits op de Veiligheidsladder moeten gaan uitvoeren. Zij hebben een basiskennis van de Veiligheidsladder, maar geen ervaring met het auditeren van cultuursystemen en de cultuuraspecten. .


Voorkennis

De tweedaagse training is bedoeld voor systeem auditoren (OHSAS, VCA). Zij hebben basiskennis van de Veiligheidsladder maar geen ervaring met het auditeren van cultuur en met de cultuuraspecten die daarmee samenhangen. Bekijk en download uw documenten.

Programma dag 1

9.30 Welkom en kennismaken
10.30-11.00 Korte inleiding veiligheidscultuur:
- Wat is veiligheidscultuur
- De rol van gedrag in cultuur en audits
- Voorbeelden van zichtbare veiligheidscultuur en hoe je dat kan beoordelen
- Verschillende systemen audit en cultuuraudit
11.00-12.30 Praktijkoefening
Casus van een fictief bedrijf. De groep observeert en bespreekt, verzamelt informatie en analyseert. Over elke casus wordt een audit verslag geschreven.
12.30-13.00 Pauze / Lunch
13.00-16.30 Praktijkoefeningen
Casussen gekoppeld aan de bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder. De eerste dag worden 3 bedrijfsaspecten bekeken. De groep moet een audit uitvoeren op deze bedrijfsaspecten. Er is een acteur aanwezig die in verschillende rollen geïnterviewd kan worden. Na elke ronde bespreking knelpunten en vraagstukken.
16.30 Afronding

Programma dag 2

9.30-12.30 Vervolg Praktijkoefeningen
De tweede dag worden de overige drie bedrijfsaspecten behandeld. Ook de tweede dag is er een acteur aanwezig die de verschillende rollen kan spelen. Ook de trainer kan een rol spelen in de casussen.
12.30-13.00 Lunch
13.00-16.30 Vervolg van de ochtend. Aan het einde van de dag presentatie van auditbevindingen en vraagstukken. Bespreking om maximaal van elkaar te kunnen leren.

Niek Steijger consultant Veiligheidscultuur
Ruime ervaring als projectleider van complexe veiligheidsdeskundige projecten in diverse branches, gericht op het implementeren van gedragsprogramma’s, ontwikkeling veiligheidscultuur en verbetering teamsamenwerking. Inzetbaar op elk niveau binnen een organisatie.

Sander Zwannikken coördinator/ senior consultant
Meer dan 16 jaar ervaring als consultant, auditor en trainer en focust zich op veiligheidscultuur, veiligheidsklimaat en – managementsystemen

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt.

Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere trainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de “reguliere” training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.Eerder door u bekeken

Inschrijven

Tweedaagse training (incl. trainigsmateriaal, excl. Btw) 1160,00

Nu inschrijven

Meer dan 4 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

  • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
  • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
  • Klassikaal en/of online

  • Advies bij implementatie