Introductie in de Veiligheidsladder

Eerste stap naar het meten van de veiligheidscultuur binnen uw bedrijf!

Inhoud

Duur Halve dag van 09.00 tot 13.00 uur
Aantal deelnemers Max. 12
Voor wie Veiligheidsnorm uitleg voor medewerkers van bedrijven die de Veiligheidsladder in de organisatie willen invoeren of die overwegen de Veiligheidsladder in te voeren.
Prijs € 345,- excl. BTW

Deze training is een korte introductie over de veiligheidsladder voor bedrijven die de veiligheidscultuur in hun organisatie willen meten en vergroten. U hoort wat de invoering voor uw organisatie kan betekenen en wat u moet doen als voorbereiding op certificatie.

Achtergrond
Per 1 juli 2016 is NEN schemabeheerder van de Veiligheidsladder. De Veiligheidsladder is een certificatieschema om de veiligheidscultuur, het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te kunnen beoordelen, te meten en continu te verbeteren. NEN heeft voor de Veiligheidsladder een site gemaakt: www.veiligheidsladder.org waarop het certificatieschema en andere informatie over de ladder te vinden is. Bedrijven die volgens de Veiligheidsladder willen werken, moeten een zelfverklaringstool invullen, waarbij binnen hun organisatie gemeten wordt in welke fase van veiligheid zij zich bevinden. De Veiligheidsladder kent hiervoor vijf treden, waarbij trede 1 het laagste is en trede 5 het hoogste. Na de zelfverklaringstool kunnen bedrijven zich certificeren.

Samenwerking

NEN voert deze training uit in samenwerking met Alfabeeld

Resultaat

  • Weet u wat wordt verstaan onder ‘veiligheidscultuur’ en hoe kun je dit meten
  • Heeft u kennis genomen van het certificatieschema van de Veiligheidsladder

Voorkennis

Verzoek het certificatieschema van de Veiligheidsladder vooraf te bekijken.
Bekijk en download hier uw documenten.

Programma

09.00 Opening en voorstellen
09.45 - 10.30 Korte inleiding veiligheidscultuur
- Wat is veiligheidscultuur
- Hoe kun je dit meten?
- Achtergrond van het meten van de veiligheidscultuur - van Hearts & Minds tot Prorail en NEN
10.30 - 10.45 Korte pauze
10.45 - 11.45 Het certificatieschema van de Veiligheidsladder toegelicht
- Een case met beoordeling als oefening
11.45 - 12.30 Praktische zaken
- Hoe kun je de Veiligheidsladder goed implementeren; enkele valkuilen en tips
- Externe vs interne audit

Docenten

Drs. J.L (Laurens) Kruijt

Drs. J.L (Laurens) Kruijt

Drs. J.L (Laurens) Kruijt (1956) is begonnen als trainer en adviseur bij Boertien & Partners en Twijnstra Gudde. In 1993 richtte hij het ‘veranderbureau’ Alfabeeld op. Dit bureau houdt zich bezig met het ondersteunen van opdrachtgevers bij veranderingen, voornamelijk op het gebied van veiligheid, gedrag en cultuur. Alfabeeld heeft zich bewezen als specialist in het versterken van veiligheidsbewustzijn binnen organisaties. De specialiteiten van Laurens zijn veranderprogramma’s met behulp van veiligheidsambassadeurs, Safety Leadership en gedragsverandering. Laurens heeft ervaring als INK auditor en heeft daarnaast interne auditoren opgeleid in het werken met de ProRail Veiligheidsladder.

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 345,- excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 6 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte