NEN Veiligheidsladder Auditor training (1 dag)

Voor auditoren van certificerende instellingen

Inhoud

Duur Eén dag van 09.30 tot 16.30 uur.
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie Deze training is voor auditoren van Certificerende Instellingen. Ervaren systeemauditoren (OHSAS, VCA), die audits op de Veiligheidsladder moeten gaan uitvoeren. Zij moeten kennis van de Veiligheidsladder hebben.
Prijs € 580,00 excl. BTW

Deze training leert de systeemauditoren de veiligheidscultuur in bedrijven te beoordelen conform het certificatieschema Veiligheidsladder. Tijdens de training worden praktijkoefeningen gegeven die u de verschillende bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder helpt kennen en herkennen.

Samenwerking

NEN voert deze training uit in samenwerking met AdviSafe. AdviSafe heeft als missie om veilig en gezond werken binnen organisaties vanzelfsprekend te maken. Zij hebben al jarenlang ervaring met cursussen op het gebied van veiligheid en veiligheidscultuur.

Resultaat

Na afloop van de traing heeft u voldoende kennis van drie van de bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder opgedaan.


De eendaagse training is bedoeld voor ervaren systeem auditoren (OHSAS, VCA). Kennis van de Veiligheidsladder is noodzakelijk. Bekijk en download uw documenten.

Programma

9.30 Opening en voorstellen
9.45 - 11.00 Korte inleiding veiligheidscultuur
- Wat is veiligheidscultuur
- De rol van gedrag in cultuur en audits
- Voorbeelden van zichtbare veiligheidscultuur en hoe je dat kan beoordelen
- Verschillende systemen audit en cultuuraudit
11.00-12.30 Praktijkoefening
Casus van een fictief bedrijf. De groep observeert en bespreekt, verzamelt informatie en analyseert.
Over elke casus wordt een audit verslag geschreven.
12.30 - 13.00 Lunch
13.00 - 16.30 Praktijkoefeningen
Casussen gekoppeld aan de bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder. In totaal worden 3 bedrijfsaspecten bekeken. De groep moet een audit uitvoeren op deze bedrijfsaspecten. Er is een acteur aanwezig die in verschillende rollen geïnterviewd kan worden. Na elke ronde bespreking knelpunten en vraagstukken. Aan het einde van de dag presentatie van auditbevindingen
16.30 Afronding

Docenten

Niek Steijger

Niek Steijger

Consultant Veiligheidscultuur. Ruime ervaring als projectleider van complexe veiligheidsdeskundige projecten in diverse branches, gericht op het implementeren van gedragsprogramma’s, ontwikkeling veiligheidscultuur en verbetering teamsamenwerking. Inzetbaar op elk niveau binnen een organisatie.

Sander Zwannikken

Coördinator/ senior consultant. Meer dan 16 jaar ervaring als consultant, auditor en trainer en focust zich op veiligheidscultuur, veiligheidsklimaat en – managementsystemen

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte