NEN Veiligheidsladder Auditor training (2 dagen)

Tijdens deze training worden veel praktijkoefeningen gegeven en besproken!

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.30 tot 16.30 uur.
Aantal deelnemers Max. 10
Voor wie Deze training is alleen bedoeld voor de auditoren van certificerende instellingen, zoals systeemauditoren (OHSAS, VCA), die audits op de Veiligheidsladder moeten gaan uitvoeren. Zij hebben een basiskennis van de Veiligheidsladder, maar geen ervaring met het auditeren van cultuursystemen en de cultuuraspecten.
Prijs € 1160,00 excl. BTW

Deze training leert de systeemauditoren de veiligheidscultuur in bedrijven te beoordelen conform het certificatieschema Veiligheidsladder. Tijdens de training worden praktijkoefeningen gegeven die u de verschillende bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder helpt kennen en herkennen.

Samenwerking

NEN voert deze training uit in samenwerking met AdviSafe. AdviSafe heeft als missie om veilig en gezond werken binnen organisaties vanzelfsprekend te maken. Zij hebben al jarenlang ervaring met cursussen op het gebied van veiligheid en veiligheidscultuur.

Resultaat

Na afloop van de traing heeft u voldoende kennis van zes van de bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder opgedaan.


De tweedaagse training is bedoeld voor systeem auditoren (OHSAS, VCA). Zij hebben basiskennis van de Veiligheidsladder maar geen ervaring met het auditeren van cultuur en met de cultuuraspecten die daarmee samenhangen. Bekijk en download uw documenten.

Programma

Dag 1
9.30 Opening en voorstellen
9.45 - 11.00 Korte inleiding veiligheidscultuur
- Wat is veiligheidscultuur
- De rol van gedrag in cultuur en audits
- Voorbeelden van zichtbare veiligheidscultuur en hoe je dat kan beoordelen
- Verschillende systemen audit en cultuuraudit
11.00 - 12.30 Praktijkoefening
Casus van een fictief bedrijf. De groep observeert en bespreekt, verzamelt informatie en analyseert.
Over elke casus wordt een audit verslag geschreven.
12.30 - 13.00 Lunch
13.00 - 16.30 Praktijkoefeningen
Casussen gekoppeld aan de bedrijfsaspecten van de Veiligheidsladder. In totaal worden 3 bedrijfsaspecten bekeken. De groep moet een audit uitvoeren op deze bedrijfsaspecten. Er is een acteur aanwezig die in verschillende rollen geïnterviewd kan worden. Na elke ronde bespreking knelpunten en vraagstukken. Aan het einde van de dag presentatie van auditbevindingen
16.30 Afronding
Dag 2
9.30 - 12.30 Vervolg praktijkoefeningen
De tweede dag worden de overige drie bedrijfsaspecten behandeld. Ook de tweede dag is er een acteur aanwezig die de verschillende rollen kan spelen. Ook de trainer kan een rol spelen in de casussen.
12.30 - 13.00 Lunch
13.00 - 16.30 Vervolg van de ochtend
Aan het einde van de dag presentatie van auditbevindingen en vraagstukken. Bespreking om maximaal van elkaar te kunnen leren.
16.30 Afronding

Docenten

Niek Steijger

Niek Steijger

Consultant Veiligheidscultuur. Ruime ervaring als projectleider van complexe veiligheidsdeskundige projecten in diverse branches, gericht op het implementeren van gedragsprogramma’s, ontwikkeling veiligheidscultuur en verbetering teamsamenwerking. Inzetbaar op elk niveau binnen een organisatie.

Sander Zwannikken

Coördinator/ senior consultant. Meer dan 16 jaar ervaring als consultant, auditor en trainer en focust zich op veiligheidscultuur, veiligheidsklimaat en – managementsystemen

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 1160,00 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte