Bedrijfstraining: NEN 7120 voor utiliteitsgebouwen

De belangrijkste ins en outs van de norm NEN 7120 voor utliteitsgebouwen

Inhoud

Duur Eendaagse bedrijfstraining
Aantal deelnemers Minimaal 4
Voor wie Deze NEN 7120 training is nuttig voor architecten, installateurs, raadgevende ingenieurs, ontwerpende aannemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties en medewerkers van gemeenten die werkzaam zijn op het gebied van utiliteitsbouw.
Prijs € --- excl. BTW

Om de energieprestatie van een utiliteitsgebouw te berekenen, maakt u gebruik van de norm NEN 7120 (aangewezen in het Bouwbesluit). In deze training leert u aan de hand van cases wat deze norm inhoudt en hoe u de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van een utiliteitsgebouw uitrekent.

Na afloop van deze bedrijfstraining 'NEN 7120 voor utiliteitsgebouwen' kent u de belangrijkste ins en outs van de norm NEN 7120. Tijdens de training gaat u aan de hand van een case zelf aan de slag. U krijgt inzicht in de relevante parameters die de uitkomst van de EPC-berekening bepalen en u wordt bijgepraat over de belangrijkste tips en valkuilen. Daarnaast neemt de docent praktijkvoorbeelden met u door en krijgt u uitleg over de relatie met andere normen, bijvoorbeeld voor ventilatie en energieprestatie op gebiedsniveau.

Resultaat

  • U kent de inhoud en betekenis van NEN 7120
  • U weet wat de energieprestatiecoëfficiënt inhoudt
  • U kent de schematiseringsregels en de bouwkundige en installatietechnische parameters die van invloed zijn op de uitkomst
  • U kent de samenhang tussen alle factoren die de energieprestatiecoëfficiënt bepalen

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht)

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

09.30 Kennismaking/Welkom
Inleiding energieprestatiecoëfficiënt (EPC)
Eisen bouwregelgeving energieprestatie
11.00 Pauze
De mogelijkheden met NVN 7125 EMG (energie maatregelen gebiedsniveau)
Schematisering utiliteitsgebouw in klimatiseringszones en rekenzones
12.30 Lunch
Bouwkundige aandachtspunten: Rc-, U- en ψ-waarden, luchtdichtheid in de EPC-berekening
Installatietechnische aandachtspunten: verwarming, tapwater, ventilatie, zonne-energie
15.00 Pauze
Installatietechnische aandachtspunten: verwarming, tapwater, ventilatie, zonne-energie
16.15 Vragen/Einde

Docenten

Theo Haytink

Theo Haytink

Theo Haytink werkt bij bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en is werkzaam op de vakgebieden energie, bouwregelgeving en brandveiligheid. Hij combineert al vele jaren zijn werkzaamheden als adviseur, succesvol met het geven van cursussen op zijn vakgebied.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.