NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, kennismaking met de praktijk

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur
Aantal deelnemers Max. 12
Voor wie Voor iedereen die kennis wil maken met de werkwijze van de methodiek in de praktijk. Dit kunnen onderhoudsmonteurs, -inspecteurs of -adviseurs zijn met algemene ervaring, of zij die hun kennis hiervan willen opfrissen. Het is ook een goede oriëntatie of voorbereiding op ‘NEN 2767 Praktijktraining Onderhoudsinspecteur Vastgoed’ (Module 4).
Prijs € 985 excl. BTW

MODULE 3

Deze training is bedoeld als kennismaking met de werkwijze van de methodiek in de praktijk. Het doel is om onder begeleiding van ervaren trainers te ervaren hoe de werkwijze van inventarisatie, gebrekenbepaling wordt uitgevoerd op een inspectielocatie. Er wordt dus in de praktijk gewerkt met echte bouw- of installatie delen en werkelijke aanwezige gebreken. De gegevens worden uitgewerkt, de conditie en de risico’s worden bepaald. De training wordt voor de vakdisciplines Bouwkunde of Werktuigbouwkunde gegeven.

Voorkennis

Deze training kan worden gevolgd nadat de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, de methodiek' (Module 1) en de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, verdieping methodiek' (Module 2) zijn gevolgd.

Het hebben van een VCA-certificaat is verplicht voor het volgen van deze training.

Om baat te hebben bij het volgen van ‘NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, kennismaking met de praktijk’ (Module 3) raadt NEN aan:
• Bouwkundig of werktuigbouwkundig onderlegd te zijn;
• Interesse te hebben in de wijze waarop onderhoudsinspecties op basis van NEN 2767 worden uitgevoerd;
• Geen of beperkte ervaring te hebben met het uitvoeren van onderhoudsinspecties;
• Affiniteit te hebben met uitvoeren van inspecties of de intentie hebben onderhoudsinspecties te gaan (laten) uitvoeren.

Mensen met al enige ervaring (minimaal 2 jaar) met het uitvoeren van onderhoudsinspecties zullen over het algemeen direct kunnen doorstromen naar ‘NEN 2767: Praktijktraining Onderhoudsinspecteur vastgoed’ (Module 4).

Vakdiscipline

De training wordt voor de vakdisciplines Bouwkunde of Werktuigbouwkunde gegeven. U gaat tijdens deze training in de praktijk op locatie inspecteren. U kiest hierbij uw vakdiscipline. Geef bij uw aanmelding in het opmerkingenveld aan welke vakdiscipline u wilt gaan volgen (Bouwkunde of Werktuigbouwkunde).

Toelichting

Tijdens de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, de methodiek' (Module 1) en de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, verdieping methodiek' (Module 2) is de basis gelegd voor uw kennis, inzicht in en ervaring met het op een juiste wijze toepassen van de methodiek NEN 2767.

Om dit goed te kunnen toepassen in de praktijk is het belangrijk dat er met de methodiek wordt geoefend bij een gebouw op locatie. Deze leerervaring is van belang om inzicht te krijgen in de werkwijze en de uitdagingen in het veld. Het beheersen van de juiste werkwijze in deze onvoorspelbare omgeving is van belang om de juiste conditiescore te bepalen.

Onder begeleiding van ervaren trainers gaat u zelf ervaring op doen met het uitvoeren van de conditiemeting in de praktijk.

Tijdens deze tweedaagse praktijktraining leert u de werkwijze van NEN 2767 toe te passen. Dit gebeurt door uitleg en demonstratie van de trainer maar ook door het oefenen met mede deelnemers. In een echt gebouw neemt u van de bouw-, of installatiedelen de gebreken op en bepaalt de intensiteit en omvang van de gebreken. U leert een inspectieformulier op eenduidige wijze uit te werken.

Na afloop heeft u alle stappen van inventarisatie tot conditiemeting en risicobepaling doorlopen. U heeft zelf ervaren wat het is om een eerste inspectie te doen en geleerd om de resultaten uit te werken op een inspectieformulier. De resultaten kunnen, worden gebruikt voor het opzetten van een op beleid afgestemd meerjarenonderhoudsplan.

Voorwaarde

Annulering bij slechte weersomstandigheden of onwerkbaar weer
Let op: De training vindt deels buiten op locatie plaats. Bij slechte weersomstandigheden of onwerkbaar weer is het niet wenselijk de training door te laten gaan.

NEN en haar trainers beslissen 5 dagen voor aanvang van de training of de training op basis van de weersvoorspellingen door kan gaan. Als we verwachten dat de omstandigheden te slecht worden om de training door te laten gaan, zal deze worden verplaatst naar een later tijdstip.

Mochten we 5 dagen voor aanvang beslissen dat de training wel doorgaat, maar de omstandigheden op de trainingendagen toch onwerkbaar zijn, dan wordt alsnog besloten de training te verplaatsen. We proberen u hierover zo spoedig mogelijk te informeren.

Leergang NEN 2767

Deze training is onderdeel van de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Onderhoudsinspecteur vastgoed'. Wilt u zich inschrijven voor deze leergang? Inschrijformulier Leergangen NEN 2767

Resultaat

  • U heeft inzicht in de werkwijze in de praktijk.
  • U weet welke onvoorziene situaties zich bij inspecties voor kunnen doen en waar u vooraf rekening mee moet houden .
  • U heeft beter inzicht in welke vakkennis en ervaring nodig is om een goede inspectie of audit uit te kunnen voeren.
  • U kunt de waarnemingen en verkregen informatie op hoofdlijnen uitwerken op een inspectieformulier.
  • U weet wat u persoonlijk nodig heeft aan vakkennis, ervaring of aanvullende informatie voor uw (gewenste) functie en werkzaamheden, of voor het volgen van de vervolg modules.

Programma

DAG 1
Herhaling theorie; de methodiek
Hoe bouw je een inspectie op
Voorbereiden inspectie, welke elementen vanuit conditiemeting (deel II is relevant)
Vervolg - hoe bouw je een inspectie op
Voorbereiden inspectie, welke elementen vanuit conditiemeting (deel II is relevant)
Resultaat van dag 1: een inspectieplan voor dag 2
DAG 2
Uitvoeren van een inspectie onder begeleiding
Gezamenlijk de inspectieresultaten verwerken en rapporteren

Docenten

Menno van den Broeke

Menno van den Broeke

Menno werkt als Senior Adviseur Vastgoed en is afdelingshoofd bij DEMO Consultants. Hij heeft ruime ervaring met beheer en onderhoud van vastgoed, bouwregelgeving en methodiekontwikkeling. Hij is docent NEN 2767 en tevens lid van zowel de normcommissie NEN 2767 als de examencommissie SCEV.

Mischa Kok

Mischa Kok

Mischa Kok is Senior adviseur asset- en onderhoudsmanagement bij VPR Consultants +.

André van Lavieren

André van Lavieren

André van Lavieren heeft vanuit verschillende rollen ruime ervaring met het beheer en onderhoud van vastgoed. Hij adviseert uiteenlopende opdrachtgevers op het gebied van beheer en onderhoud van gebouwen en gebouwgebonden installaties, aanbestedingen, contractvormen en klachtenonderzoek. Ook is hij bestuurslid en examencoördinator bij de Stichting COMOG Examens Vastgoed (SCEV)

Datum en locaties

Inschrijven € 985 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden.

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte met specialisatie Bouwkunde

Offerte met specialisatie Werktuigbouwkunde