NEN 2767: Van strategie en beleid naar meerjarenonderhoudsplanning en prestatiecontracten

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 uur tot 17.00 uur
Aantal deelnemers Max. 12
Voor wie Voor beheerders en eigenaren van vastgoed, managers of projectleiders beheer en onderhoud, facilitair managers, inspecteurs en adviseurs en managers c.q. medewerkers van toeleveranciers (aannemers) en verantwoordelijken voor inkoop/aanbesteding van inspectiewerk ten behoeve van meerjarenonderhoudsplannen of prestatiecontracten. onderhoud op basis van NEN 2767.
Prijs € 635 excl. BTW

MODULE 5

Hoe zorgt u ervoor dat een meerjarenonderhoudsplanning zo optimaal mogelijk tot stand komt en dat de juiste keuzes worden gemaakt? Tijdens deze training staat de toepassing van NEN 2767 bij planmatig onderhoudsbeheer en -beleid, en bij conditie- en risicogestuurd onderhoud in prestatiecontracten centraal.

U krijgt inzicht in de vele haalbare voordelen en resultaten die NEN 2767 met zich meebrengt. U leert hoe u hiermee aan de slag kunt gaan en ontvangt achtergrondinformatie die u daarbij kan ondersteunen.

Aan het eind kunt u een prestatie-onderhoudsniveau opstellen en de output van een meerjaren-onderhoudsplan lezen en beoordelen. U leert ook op welke wijze u met de verkregen informatie vervolgstappen kunt zetten voor budgettering, voorbereiding en uitbesteding van noodzakelijk geachte onderhoudsmaatregelen.

Voorkennis

Deze training sluit aan bij training 'NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, de methodiek' (Module 1). Verdere voorkennis is niet vereist.

Toelichting

U kunt deze training opvolgen door training 'NEN 2767: Verdieping onderhoudsbeleid, meerjarenonderhoudsplanning' (Module 5A) en/of 'NEN 2767: Verdieping uitbesteden van onderhoud en inkoop prestatiecontracten' (Module 5B)

Leergang NEN 2767

Deze training is onderdeel van de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Opdrachtgever en opdrachtnemer'. Wilt u zich inschrijven voor de leergang? Inschrijformulier Leergang NEN 2767

Resultaat

 • U heeft een totaal inzicht in en overzicht over het gehele onderhoudsproces in relatie tot de vastgoedstrategie en het onderhoudsbeleid.
 • U heeft beter inzicht in het onderscheid tussen planmatig- en niet-planmatig onderhoud.
 • U weet wat de zin en onzin is van planmatig onderhoudsbeheer op basis van NEN 2767.
 • U heeft inzicht in de wijze waarop (processtappen) een meerjarenonderhoudsplan op basis van NEN 2767 tot stand komt.
 • U heeft inzicht in de opbouw van meerjarenonderhoudsplannen en bent u in staat om bestaande meerjarenonderhoudsplannen te beoordelen en weet u aan welke eisen deze moeten voldoen.
 • U kunt een eigen visie ontwikkelen over de toepassingsmogelijkheden voor uw eigen organisatie of die van uw klanten.
 • U weet wat een prestatie-onderhoudsniveau op basis van conditie en risico‚Äôs inhoud.
 • U weet op basis van welke criteria vast is te stellen wanneer een huidige technische staat niet voldoet aan de gemaakte afspraken of het gewenste kwaliteitsniveau.

Programma

Stellingen en terugblik methodiek
Onderhoudsbeleid
Onderhoudsproces & meerjarenonderhoudsplan
Uitvoeringsjaarplan of programma
Prestatiecontractvorming
Evaluatie

Docenten

Johan Smit

Johan Smit

Johan Smit is Senior Adviseur en Accountmanager bij RPS advies-en ingenieursbureau.

Ron Termeer

Ron Termeer

Ron Termeer is Teamleider huisvesting en vastgoed at RPS advies- en ingenieursbureau.

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 635 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden.

 • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
 • Voeg eigen cases toe
 • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte