NEN 2767: Verdieping uitbesteden van onderhoud en inkoop prestatiecontracten

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 uur tot 17.00 uur
Aantal deelnemers Max. 12
Voor wie Voor beheerders en eigenaren van vastgoed, managers of projectleiders beheer en onderhoud, facilitair managers, inspecteurs en adviseurs en managers c.q. medewerkers van toeleveranciers (aannemers) en verantwoordelijken voor inkoop/aanbesteding van inspectiewerk ten behoeve van meerjarenonderhoudsplannen of prestatiecontracten. onderhoud op basis van NEN 2767.
Prijs € 635 excl. BTW

MODULE 5B

Hoe zorgt u ervoor dat de uitbesteding in het verlengde van een MJOP zo optimaal mogelijk verloopt en dat de juiste keuzes worden gemaakt wanneer dit onderdeel is van een prestatiecontract?

Tijdens de training staat de toepassing van NEN 2767 bij de uitbesteding van planmatig onderhoudsbeheer (al dan niet doormiddel van een prestatiecontract) conditie- en risico gestuurd onderhoud centraal.

Aan het eind heeft u concreet inzicht in de opbouw en een voorbeeld van een prestatiecontract met toepassing van NEN 2767 en begrijpt u de wijze waarop conditie- en risico gestuurd onderhoud goed kan worden toegepast.

Voorkennis

Om aan deze training deel te kunnen nemen, dient u in ieder geval de training 'NEN 2767: Van strategie en beleid naar meerjarenonderhoudsplanning en prestatiecontracten' (Module 5) gevolgd te hebben. Het trainingsmateriaal dat is overhandigd tijdens de training 'NEN 2767: van strategie en beleid naar meerjarenonderhoudsplanning en prestatiecontracten' is tevens input voor deze training. Aanvullend materiaal wordt separaat beschikbaar gesteld.

Verdere voorkennis is niet vereist.

Toelichting

Deze training is een verdieping op de training 'NEN 2767: Van strategie en beleid naar meerjarenonderhoudsplanning en prestatiecontracten' (Module 5).

Hoe zorgt u ervoor dat uitbesteding van meerjarenonderhoudsplanningen goed verlopen en de juiste keuzes worden gemaakt bij prestatiecontracten?

De toepassing van NEN 2767 bij uitbesteding van conditie- en risicogestuurd onderhoudsbeheer staat centraal.

Een stappenplan om te komen tot prestatiecontracten en uitbesteding daarvan wordt behandeld. Met aandacht voor opbouw van prestatiecontracten en eisen die worden gesteld aan preventief en correctief onderhoud en beheertaken.

Leergang NEN 2767

Deze training is onderdeel van de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Opdrachtgever en opdrachtnemer'. Wilt u zich inschrijven voor de leergang? Inschrijformulier Leergang NEN 2767

Resultaat

  • U kent de betekenis van de specifieke definities voor technisch beheer en onderhoud.
  • U heeft inzicht in de wijze waarop onderhoud op basis een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) kan worden uitbesteed.
  • Is een concreet uitvoeringsjaarplan beoordeeld.
  • U kent de voordelen en de valkuilen van de toepassing van NEN 2767 bij uitbesteding van onderhoud en in prestatiecontracten onderhoud.
  • U heeft inzicht in de consequenties van zelf doen of uitbesteden als ’regisseur/ opdrachtgever’ maar ook als ‘aannemer/ opdrachtnemer’.
  • U weet aan de hand van het doornemen van een voorbeeld plan van aanpak inclusief planning, hoe de totstandkoming van een prestatiecontract en het inkoopproces verloopt.
  • U heeft een eigen visie ontwikkeld over hoe u NEN 2767 zou willen toepassen bij de uitbesteding van het onderhoud voor uzelf of uw klanten.

Programma

Vertrekpunt
Inleiding uitbesteden van onderhoud: Waar gaat het om; definities
Scope uitbesteding: wat wel en wat niet?: Bepalen scope; hoe, wat en waarom?
Zelf organiseren en/of (deels) uitbesteden van planmatig onderhoud MJOP
Integraal uitbesteden d.m.v. prestatiecontract onderhoud
(inclusief casus en uitgewerkte voorbeelden en documenten)
Evaluatie

Docenten

Johan Smit

Johan Smit

Johan Smit is Senior Adviseur en Accountmanager bij RPS advies-en ingenieursbureau.

Ron Termeer

Ron Termeer

Ron Termeer is Teamleider huisvesting en vastgoed at RPS advies- en ingenieursbureau.

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 635 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden.

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte