Leergang Vastgoedbeheer:
Asset- en onderhoudsmanagement

Nieuwe leergang! Krijg grip op uw vastgoed met deze opleiding.

De leergang ‘Vastgoedbeheer’ geeft u binnen de kaders van asset- en onderhoudsmanagement op basis van het NEN-ISO 55000 gedachtegoed, inzicht in zowel vastgoedstrategie, onderhoudsbeleid, het totale beheer- en onderhoudsproces als ook de inhoudelijke aspecten voor het optimaliseren.
Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met BOB Opleidingen, Training en Advies.

Unieke insteek

Met de nieuwe leergang (opleiding) ‘Vastgoedbeheer’ slaan NEN Trainingen en BOB Opleiding, Training en Advies een brug die zich op een cruciaal snijvlak begeeft: strategisch beleid van de ontwikkelaar, beleid van de eigen organisatie en de vertaling hiervan naar het duurzaam beheren van het bestaande vastgoed. Hierin worden voortdurend verschillende doelstellingen, wensen en eisen tegen elkaar afgewogen en in balans gebracht binnen de driehoek van functie, risico en kosten.

  • De leergang Vastgoedbeheer is dynamisch en heeft de juiste balans tussen theorie en praktijk en ontspanning.
  • De leergang Vastgoedbeheer komt met de bekende betrouwbare kwaliteit van NEN en BOB.
  • Uitgelezen kans om tijd te nemen voor het verrijken van uw kennis en het opdoen van praktijkervaring

Asset- en onderhoudsmanagement is een continu proces voor instandhouding van vastgoed. Hierin worden voortdurend verschillende doelstellingen, wensen en eisen tegen elkaar worden afgewogen. Een integrale aanpak komt bij steeds meer vastgoedbeheerorganisaties hoger op de agenda te staan in relatie tot waarde sturing en het primaire bedrijfsproces.

Johan Smit, Docent leergang Vastgoedbeheer en Senior Consultant Assetmanagement bij RPS

Werkwijze & opbouw

De theorie wordt aan de hand van het studiemateriaal besproken, toegelicht en geoefend. Kernmerken van de leerdoelen zijn; visie, beleid, planvorming, markt, maatschappij, techniek, organisatie, management, processen systemen en methodieken. We stemmen uw leerdoelen en het te volgen programma graag in een (telefonisch) intakegesprek met u af.

Ter verdieping van het programma worden, afhankelijk van de groep samenstelling, gastdocenten uitgenodigd die rondom een bepaald thema hun visie geven en praktijk ervaringen delen. U kunt de opleiding volledig of modulair volgen, afhankelijk van uw wensen en leerbehoeftes.

De leergang bestaat uit 4 modules:
Module 1: Strategische waarde en ontwikkelingen
Module 2: Onderhoudsbeleid en informatiemanagement
Module 3: Integrale planvorming en prioriteren
Module 4: Regievoering en prestatiegericht samenwerken

Meer informatie over de Leergang Vastgoedbeheer

Nu inschrijven

Voor wie
De opleiding is bedoeld voor personen die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij of voor; gemeenten, provincies, rijksvastgoed, energiebedrijven, waterschappen, aannemers, ingenieurs- en adviesbureaus, woningcorporaties, VvE-beheer, commercieel vastgoed, zorg vastgoed.


Datum en locatie
De leergang start in september 2017 en vindt plaats Utrecht. Kijk naar alle data van de leergang Vastgoedbeheer.


Opleidingsduur
Het volledige programma van de leergang bestaat uit 12 collegedagen in de middag en avond. U kunt de opleiding in zijn geheel of modulair volgen.


Direct aanmelden
U kunt zich aanmelden via BOB Opleiding, Training en Advies.

Nu inschrijven

SCEV-examen
De opleiding wordt afgesloten met een examen dat wordt georganiseerd door Stichting Comog Examens Vastgoed (SCEV). De geslaagde deelnemers ontvangen het SCEV certificaat ‘Asset- en Onderhoudsmanager Vastgoed’. De prijs van de leergang is excl. examen. U dient zich hiervoor rechtstreeks aan te melden bij SCEV. De docenten kunnen u indien gewenst begeleiden tijdens dit proces. Lees meer op www.scev.nl.


Investering en korting
De complete leergang kost € 5995,- (incl. 10% korting).
De prijs van een losse module is € 1650,-

Alle genoemde prijzen zijn geldig t/m 31 december 2017. Prijzen zijn excl. btw. en SCEV-examen. Prijzen zijn incl. trainingsmateriaal,
koffie / thee en diners.