Bedrijfstraining NEN 3140: Opfris Voldoende Onderricht Persoon

Inhoud

Duur Halfdaagse bedrijfstraining
Aantal deelnemers Minimaal 4
Voor wie De bedrijfstraining NEN 3140: opfris Voldoende Onderricht Persoon is nuttig voor personen die vanuit hun functie eenvoudige elektrische werkzaamheden uitvoeren en/of toegang hebben tot de schakelruimten.
Prijs € --- excl. BTW

NEN 3140 geeft richtlijnen voor de invulling van taken en verantwoordelijkheden door personen die werkzaamheden uitvoeren aan/in de buurt van elektrische installaties. Na het volgen van deze eendaagse bedrijfstraining weet u hoe u als Voldoende onderricht persoon NEN 3140 toepast bij uw werkzaamheden

Werkgevers moeten zorgen voor een veilige elektrische bedrijfsvoering. Vanuit diverse wet- en regelgeving wordt verwezen naar onder andere NEN 3140 en NEN-EN 50110. In deze normen worden onder andere richtlijnen gegeven voor de invulling van taken en verantwoordelijkheden door personen die werken aan/met de elektrische installaties werken.

Een deel van deze taken valt onder de verantwoordelijkheid van een Voldoende Onderricht Persoon (VOP). Een VOP is onder verantwoordelijkheid van een Werkverantwoordelijke (WV) voldoende geïnstrueerd door een Vakbekwaam Persoon (VP) waardoor hij in staat is gevaren te voorkomen die door elektriciteit kunnen worden veroorzaakt.

Resultaat

  • U kent de relevante wet- en regelgeving en de gevaren van werken met elektriciteit
  • U weet welke procedures en maatregelen er zijn en welke hulpmiddelen gebruikt worden
  • U kunt elektrotechnische werkzaamheden met beperkte risico’s veilig uitvoeren

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht)

NEN 3140+A1:2015 nl

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

09.30 Kennismaking/Welkom
Ongevallen met elektriciteit
Wettelijke verplichtingen
11.00 Pauze
NEN 3140 in het gebruik
Elektrotechnische hierarchie
12.30 Lunch
Kwalificatie en opleiding
Aanwijzingen
Standaard-, onderhouds- en werkprocedures
15.00 Pauze
Schakelbericht
Inleiding inspectie installaties en arbeidsmiddelen
16.15 Vragen/Einde

Beoordelingen NEN Trainingen

Vrijblijvend offerte aanvragen

Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

E-learning

U kunt de bedrijfstraining combineren met de e-learning ‘NEN 3140: Veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties’. Deze online training geeft uw werknemers de basisinstructie die ze nodig hebben om hun elektrotechnische werkzaamheden veilig uit te voeren, op basis van NEN 3140. De training is vooral nuttig voor (aankomende) vakbekwame personen (VP) en Voldoende Onderrichte Personen (VOP)

Meer info