Examen IEC 62443 security professional IACS

Aantoonbare kennis om cyber security beleid in een IACS-omgeving op te zetten

Inhoud

Duur Ochtendsessie van 10.00 - 11.30 uur
Aantal deelnemers
Voor wie Deelnemers aan de training ‘IEC 62443: Cyber security for Industrial Automation & Control Systems (IACS)’ die hun deskundigheid willen toetsen en aantonen. Het examen is beschikbaar in twee varianten: voor eindgebruikers en voor system integrators.
Prijs € 200 excl. BTW

Door het toepassen van de normenreeks IEC 62443, kunnen bedrijven voldoen aan de eisen van de Europese cybersecurityrichtlijn over Netwerk en InformatieBeveiliging (NIB-richtlijn) en de Nederlandse wetgeving. Door te slagen voor dit examen, toont u aan dat u de expertise in huis heeft om in een IACS-omgeving een beleid op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving.

Het examen wordt onder toezicht afgenomen bij NEN en is in het Engels.

Voorkennis
De training ‘IEC 62443: Cyber security for Industrial Automation & Control Systems (IACS)’ bereidt u voor op het examen en leidt u op tot een IEC 62443 security professional die de kennis heeft om in een IACS-omgeving een beleid op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese en nationale regelgeving. Na het volgen van deze training, kunt u uw deskundigheidsniveau testen met behulp van het NEN-examen.

Om u voor dit examen te kunnen inschrijven, moet u de training ‘IEC 62443: Cyber security for Industrial Automation & Control Systems (IACS)’ niet langer dan 1 jaar daarvoor volledig hebben afgerond.

Als u slaagt voor het examen, ontvangt u van NEN een examen-certificaat waarmee u aantoont dat u voldoende kennis heeft van cyber security in een IACS-omgeving om een beleid te kunnen opzetten en implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese en nationale regelgeving.
Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Als u bij een eerste poging niet slaagt, kunt u ieder kwartaal een nieuwe poging doen. Voorwaarde is dat u de training niet langer dan 1 jaar daarvoor hebt afgerond. Is het langer geleden, dan zult u de volledige training opnieuw moeten volgen om weer examen te kunnen doen.

Varianten examen
Net zoals de training, kent ook het examen twee varianten:
• Eindgebruikers
• System Integrators

Iedere variant is volledig toegespitst op de wensen van de betreffende doelgroep.

Geef in het opmerkingveld aan voor welke variant u zich wil inschrijven.

Datum en locaties

Inschrijven € 200 excl. BTW p.p.