Examen IEC 62443 security professional IACS

Aantoonbare kennis om cyber security beleid in een IACS-omgeving op te zetten

Inhoud

Duur Ochtendsessie van 10.00 - 11.30 uur
Aantal deelnemers
Voor wie Deelnemers aan de training ‘IEC 62443: Cyber security for Industrial Automation & Control Systems (IACS)’ die hun deskundigheid willen toetsen en aantonen. Het examen is beschikbaar in twee varianten: voor eindgebruikers en voor system integrators.
Prijs € 200 excl. BTW

Door het toepassen van de normenreeks IEC 62443, kunnen bedrijven voldoen aan de eisen van de Europese cybersecurityrichtlijn over Netwerk en InformatieBeveiliging (NIB-richtlijn) en de Nederlandse wetgeving. Door te slagen voor dit examen, toont u aan dat u de expertise in huis heeft om in een IACS-omgeving een beleid op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving.

Voorkennis
De training ‘IEC 62443: Cyber security for Industrial Automation & Control Systems (IACS)’ bereidt u voor op het examen en leidt u op tot een IEC 62443 security professional die de kennis heeft om in een IACS-omgeving een beleid op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese en nationale regelgeving. Na het volgen van deze training, kunt u uw deskundigheidsniveau testen met behulp van het NEN-examen.

Om u voor dit examen te kunnen inschrijven, moet u de training ‘IEC 62443: Cyber security for Industrial Automation & Control Systems (IACS)’ niet langer dan 1 jaar daarvoor volledig hebben afgerond.

Als u slaagt voor het examen, ontvangt u van NEN een examen-certificaat waarmee u aantoont dat u voldoende kennis heeft van cyber security in een IACS-omgeving om een beleid te kunnen opzetten en implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese en nationale regelgeving.
Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Als u bij een eerste poging niet slaagt, kunt u ieder kwartaal een nieuwe poging doen. Voorwaarde is dat u de training niet langer dan 1 jaar daarvoor hebt afgerond. Is het langer geleden, dan zult u de volledige training opnieuw moeten volgen om weer examen te kunnen doen.

Varianten examen
Net zoals de training, kent ook het examen twee varianten:
• Eindgebruikers
• System Integrators

Iedere variant is volledig toegespitst op de wensen van de betreffende doelgroep.

Geef in het opmerkingveld aan voor welke variant u zich wil inschrijven.

Datum en locaties

Inschrijven € 200 excl. BTW p.p.