NEN 3140: Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur

Wilt u ook elektrotechnische inspecties uitvoeren zoals het hoort?

Inhoud

Duur Eén dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 20 deelnemers
Voor wie Deze training is zeer nuttig voor medewerkers van technische diensten, installateurs, inspecteurs, monteurs, adviseurs en anderen die regelmatig inspecties aan elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur uitvoeren, hierover adviseren of moeten beoordelen dan wel het dienstenpakket in die richting willen uitbreiden of verdiepen.
Prijs € 580 excl. BTW


Als u de training 'NEN 3140: Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur' heeft gevolgd, bent u volledig op de hoogte van de eisen aan inspecties van elektrische arbeidsmiddelen en machines en van wat de norm voorschrijft op het gebied van inspectietermijn en uitvoering.

U houdt zich bezig met periodieke inspecties van elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur en gebruikt daarbij de norm NEN 3140.

Na afloop van deze eendaagse NEN 3140 training bent u volledig op de hoogte van de eisen aan inspecties van elektrische arbeidsmiddelen en machines en van wat de norm voorschrijft op het gebied van inspectietermijn en uitvoering. Ook weet u hoe de inspectie van standaard arbeidsmiddelen plaatsvindt en wat de aanvullende eisen zijn voor inspectie van afzonderlijke en samengestelde productiemachines.

Voorkennis en vervolg trainingen

Voor de training 'NEN 3140: Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur' kunt u eerst de training 'NEN 3140: Voldoende Onderricht Persoon (VOP)' of de training 'Inspectie van elektrische installaties' volgen.

Na de training 'NEN 3140: Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur' kunt u de training 'Inspectie van elektrische installaties' volgen.

Ook interessante NEN 3140-trainingen

Na de training 'NEN 3140: Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en apparatuur' kunt u 'NEN 3140: Installatie- /werkverantwoordelijke laagspanning', 'NEN 3140: Opzetten en invoeren veilige elektrische bedrijfsvoering', 'NEN 3140: Vakbekwaam Persoon (VP)', 'NEN 3140: Voldoende Onderricht Persoon (VOP)' of 'NEN 3140: Veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties (laagspanning) – VOP / VP' volgen.

Resultaat

  • U kent de wettelijke basis voor inspectie van elektrische arbeidsmiddelen;
  • U weet wat NEN 3140 voorschrijft op het gebied van inspectietermijn en -uitvoering;
  • U kunt inspectie van standaard elektrische arbeidsmiddelen uitvoeren;
  • U kent de aanvullende eisen voor inspectie van compacte gereedschap machines en tijdelijke installaties;
  • U weet wat de rol is van registratie en identificatie.

Norm bij deze training (niet verplicht, wel praktisch)

NEN 3140+A3:2019 nl

Wilt u NEN 3140 met korting aanschaffen?

NEN 3140 geeft eisen voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en van elektrische arbeidsmiddelen.

Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm.
Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

9.30 uur Welkom en voorstellen
9.40 - 12.15 uur Wettelijke basis, relatie richtlijnen en normen
Toepassingsgebied en opbouw NEN 3140
Aanwijzingsstructuur en verantwoordelijkheden
Selecteren van de juiste norm(en) voor inspectie
Case: Installatie of arbeidsmiddel?
Case: Aanvullende normen nodig?
Bepalen inspectietermijn
Cases: Bepalen inspectietermijn en -eisen
Hoofdonderwerpen inspectie: Identificatie, visuele inspectie, functionele inspectie, registratie
Uitgangspunten inspectie
Inspecteren van standaardapparatuur
12.15 - 13.30 uur Lunch
13.30 - 16.30 uur Inspecteren van speciale apparatuur
Inspecteren van tijdelijke installaties
Inspecteren van (compacte) machines
16.30 uur Afronding

Docenten

Pouw Jongbloed

Pouw Jongbloed

Pouw Jongbloed is lid van de Technische Commissie NEN 1010, NEC 623, de Werkgroep NEN 1010 medische ruimten, NEC 31 en NEC 17B. Verder is hij bestuurslid bij Stipel (Stichting Persoonscertificatie Energietechniek) en voorzitter van NEC 44.

Marcel Wensink

Marcel Wensink

Marcel Wensink heeft na zijn opleiding MTS-E (Elektro) en MTS-CT (Computertechniek) bijna 25 jaar werkervaring in de elektrotechniek opgedaan. Hij voerde functies uit op het gebied van installatie, in- en verkoop van elektrotechnische producten en van projecten. Bovendien verzorgde hij 15 jaar trainingen en opleidingen op het gebied van elektrotechniek en besturingstechniek.

Rob Kaspers

Rob Kaspers

Rob rondde in 1994 zijn opleiding af aan de Pedagogisch Technische Hogeschool.Vanaf dan is Rob werkzaam als technisch adviseur en trainer (theorie en praktijk) op het gebied van veilige elektrische bedrijfsvoering. Zijn expertise ligt in de domeinen laagspanning, middenspanning (10 kV) en hoogspanning (TenneT 150 kV en 380 kV). Rob heeft daarbij ruime ervaring met het voorbereiden van cursisten op praktijkexamens en het ondersteunen van organisaties bij het implementeren van NEN 3140 en NEN 3840. Behalve trainen in techniek, heeft Rob ook veel ervaring met het trainen van softskills. Door deze combinatie heeft hij al vele NEN 3140 implementatietrajecten succesvol begeleid. Bovendien heeft Rob als lid van de NEN-normcommissie NEC 623 meegeschreven aan de normen NEN 3140 en NEN 3840.

Datum en locaties

Inschrijven € 580 excl. BTW p.p.