Opfris en examenvoorbereiding IEC 62443 cybersecurity professional IACS

Houd uw IACS kennis up-to-date

Inhoud

Duur Een dag van 09:00 – 16:30 uur
Aantal deelnemers Maximaal 14 deelnemers
Voor wie De training is bedoeld voor degenen die 2 tot maximaal 3 jaar geleden hun examencertificaat IEC 62443 cybersecurity professional IACS hebben behaald. Als uw examencertificaat langer dan 1 jaar geleden is verlopen, zult u opnieuw de volledige 3-daagse training moeten doorlopen.
Prijs € 495 excl. BTW
In samenwerking met

U heeft 2 jaar geleden uw NEN-examencertificaat IEC 62443 security professional behaald. Daarmee is de geldigheidsduur van uw certificaat verstreken. Om uw certificaat te behouden, zult u opnieuw examen moeten doen. Deze eendaagse Opfris en examenvoorbereiding stoomt u klaar voor het IEC 62443 security professional examen.

Na deze training kunt u bij NEN het IEC 62443 cybersecurity-examen afleggen ter verlenging van uw examencertificaat.

Direct inschrijven voor opfristraining en examen

Resultaat

  • Heeft u de belangrijkste aandachtspunten van de IEC 62443 normenreeks weer helder voor de geest
  • Bent u op de hoogte van de laatste normwijzigingen
  • Kent u de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving
  • Bent u voorbereid op het IEC 62443 cybersecurity professional IACS examen
  • Heeft u geleerd van de kennis en praktijkervaringen van uw vakgenoten met cybersecurity en de IEC 62443

Programma

Ochtend • Actuele (Europese en nationale) wetgeving
• Ontwikkelingen van de IEC 62443 normenreeks
• Onderlinge samenhang van de normdelen
• Highlights cybersecurity IACS en IEC 62443
Middag • Highlights cybersecurity IACS en IEC 62443 (vervolg)
• Praktijksituaties en het uitwisselen van ervaringen
• Proefexamentraining

Uw docent

Michael Theuerzeit

Michael Theuerzeit

Michael is security consultant en trainer bij Hudson Cybertec. Hij is dagelijks betrokken bij het oplossen van cyber security uitdagingen bij bedrijven in de vitale infrastructuur, waaronder Olie & Gas en Water. Hij heeft veel ervaring met risicoanalyses, ontwikkelen van security beleid en procedures. Deze analytische en pragmatische security professional vindt het leuk om kennis over te dragen en studenten te prikkelen. Michael is regelmatig gastdocent aan de Haagse Hogeschool en heeft meer dan 20 jaar ervaring met het geven van diverse trainingen en het spreken op internationale seminars.

Ilya Tillekens

Ilya Tillekens

Ilya is een toegewijde professional, met meer dan 30 jaar ervaring in het IACS domein (olie & gas en chemie). Hij heeft een brede kennis van verschillende IACS & IT systemen en heeft daarbij aandacht voor safety, beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Hij heeft wereldwijd gewerkt aan een groot aantal greenfield EPC en brownfield IACS projecten. Als trainer benut Ilya deze ervaring om de stof te illustreren met tal van praktijkvoorbeelden.

NEN Connect pakket Industrial Automation

De normen in het NEN Connect pakket Industrial Automation bieden u praktische handvatten voor het opzetten van een effectief cybersecurity beleid voor industriële proces- en productieomgevingen. Het pakket bestaat uit verschillende normdelen, die u stapsgewijs kunt invoeren. Door het toepassen van de normenreeks IEC 62443, kunt u als bedrijf voldoen aan de eisen van de Europese NIB-richtlijn en aankomende Nederlandse wetgeving.

Bekijk inhoud NEN Connect pakket Industrial Automation

Normen en richtlijnen

De training is opgebouwd rondom de cybersecurity-standaard voor Industrial Automation & Control Systems, de IEC 62443-reeks.

De losse normen zijn via de webshop te koop. Op de IEC 62443-normen die worden voorafgegaan door NEN-EN (dit zijn de zogenoemde Nederlands-aanvaarde normen), krijgt u als deelnemer aan deze training 15% korting.

Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Datum en locaties

Inschrijven € 495 excl. BTW p.p.