Functional safety in de machinebouw

2 dagen training met docenten die dagelijks in de praktijk actief zijn met machineveiligheid. Oftewel informatie uit eerste hand, toegelicht met voorbeelden vanuit de praktijk.

Inhoud

Duur 2 dagen 09:30 - 16:30 uur
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie Deze training is nuttig voor fabrikanten, ontwerpers, importeurs, inkopers en systeemintegrators van met name nieuwe machines. Daarnaast is de training nuttig voor systeemintegrators en technische diensten van productiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor het veilig en betrouwbaar functioneren van hun bestaande machines. Ook is deze interessant wanneer wijzigingen aan machines worden doorgevoerd die van invloed kunnen zijn op de besturing van machines.
Prijs € 985 excl. BTW

Toelichting
Om een veiligheidsdeel van een besturing te ontwerpen is het noodzakelijk om kennis te hebben van de normen ISO-13849-1 (Performance Level) en IEC 62061 (Safety Integrity Level) en een duidelijke keuze te kunnen maken.

U krijgt in deze tweedaagse training een goed begrip van deze normen én leert ermee werken in de praktijk. Dag 1 vormt de theoretische basis. Op dag 2 wordt dieper op de theorie ingegaan. De tweede dag is voor een groot deel een praktijkdag.

Voorkennis
Het wordt aanbevolen om de module Ricobeoordeling machines te volgen. Deze dag bevat de basiskennis om direct in te kunnen stappen in het ontwerpen van besturingstechnische veiligheidscircuits.

Belangrijke normen bij deze training (Niet verplicht)

NEN-EN-ISO 13849-1:2016 en
Veiligheid van machines - Veiligheidsgerelateerde delen van besturingssystemen - Deel 1: Algemene beginselen voor het ontwerp

IEC 62061:2005+A1:2012+A2:2015/C1:2015 en

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Resultaat

  • Heeft u theoretische kennis van PL &SIL
  • Kunt een keuze maken tussen PL en SIL
  • Kunt u blokschema's opzetten aan de hand van een case
  • Weet u hoe u de juiste componenten uitzoekt voor een veiligheidscircuit
  • Weet u welke vereisten aan safety-software worden gesteld
  • Heeft u op basis van een praktijk case ervaring opgedaan met het zelf ontwerpen en valideren van ketens
  • Kunt u werken met een softwaretool voor het berekenen van de faalkans (PFHD) van veiligheidscircuits

Programma

Dag 1 Volgt
Dag 2 Volgt

Docenten

Henrie Verwey

Henrie Verwey

Henrie Verwey heeft na zijn HTS-opleiding Industriële Automatisering diverse jaren als project engineer en projectleider gewerkt. Hij heeft in diverse branches (machinebouw, food, chemie en logistiek) productieprocessen geautomatiseerd. De laatste 20 jaar heeft hij zich bezig gehouden met industriële veiligheid en dan met name de specialismen machineveiligheid, elektrische veiligheid (o.a. EN-IEC 60204-1) en functionele veiligheid (PL en SIL). Henrie is lid van een aantal normcommissies en kennisplatforms binnen NEN.

Beoordelingen

Datum en locaties

Inschrijven € 985 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden.

  • Prijsvoordeel vanaf 5 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte