Bedrijfstraining: Werken aan 1 integraal managementsysteem

Voor organisatiebreed gedragen integrale werkwijze en meer efficiency in de bedrijfsvoering

Inhoud

Duur Tweedaagse bedrijfstraining
Aantal deelnemers Minimaal 4
Voor wie Medewerkers van SHEQ afdelingen, compliance afdelingen en managementteams. Deze training komt het beste tot zijn recht als medewerkers van alle afdelingen gelijktijdig aan de training meedoen.
Prijs € --- excl. BTW

De training 'Werken aan 1 integraal managementsysteem' helpt in het maken van keuzes en het verbinden van afdelingen om te komen tot een organisatiebreed gedragen integrale werkwijze en meer efficiency in de bedrijfsvoering.

Binnen organisaties zijn vaak diverse afdelingen met allemaal een eigen doel. Soms werken zij samen, maar vaak is er sprake van ‘eilandjes’ met eigen managementsystemen en werkwijzen. Het management wordt daardoor geconfronteerd met verschillen in prioritering.

Deze training is bedoeld om met 1 integraal managementsysteem te werken aan een optimale samenwerking tussen afdelingen waardoor doelen worden behaald. De basis van dit integrale managementsysteem is de High Level Structure (HLS).

SHEQ-managers, compliance officers, information officers, security coördinatoren en ander personeel werken vaak onafhankelijk van elkaar met een managementsysteem. Soms hanteren meerdere specialisten binnen één afdeling meestal separaat van elkaar een managementsysteem. Vaak worden hierbij andere werkwijzen gehanteerd en wordt er op verschillende wijze geprioriteerd. Hierdoor krijgt het management uit verschillende invalshoeken informatie en vragen waarop zij een besluit moet nemen. Het vergelijken van dergelijke vragen en het kunnen prioriteren daarvan kan lastig zijn zeker in een steeds complexer wordende omgeving.

Door integratie en afstemming van gelijkwaardige managementsystemen kan niet alleen efficiënter worden gewerkt maar worden dubbellingen voorkomen, kan er meer focus worden gecreëerd en ontstaat er een effectiever managementsysteem. Maar hoe realiseert men zo’n situatie?

Deze training komt het beste tot zijn recht als bedrijfstraining waarbij medewerkers van alle afdelingen betrokken zijn.

Resultaat

PWN volgde deze training als bedrijfstraining. Lees de ervaring van Erik Oudenampsen, senior auditor en milieuadviseur: "Effectief managementsysteem verbindt afdelingen" over integratie van richtlijnen ISO 9001 (bedrijfsvoering) en ISO 55001 (assetmanagement).

  • U weet wat het doel is van de HLS en hoe een plug-in model werkt
  • U weet wat het belang is van integratie en wat het oplevert
  • U weet hoe integratie kan worden gerealiseerd en welke stappen daarin kunnen worden genomen
  • U weet hoe risico- en procesdenken een belangrijke rol kan spelen
  • U weet welke stakeholders invloed hebben op de organisatie en wat je daarvan moet weten
  • U weet op welke wijze verschillende bedrijfsculturen een invloed hebben op integratie en samenwerking
  • U weet waar verschillende kennis en kunde aanwezig is in een organisatie en hoe die elders kan worden ingezet

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht)

Wilt u norm(en) met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm(en).
Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm(en) wilt bestellen.

Programma

09.30 - 16.30 - High Level Structure, hoe werkt het plug-in model
- Wat levert integratie op
- Stappenplan integratie
- Risico- en procesdenken als basis voor integratie
- Invloed van stakeholders op de organisatie en integratie
- Invloed van bedrijfscultuur op integratie en samenwerking;
- Inzetten kennis en kunde aanwezig in de organisatie

Beoordelingen NEN Trainingen

&nbps;

Docent

Jordy Hof

Jordy Hof

Jordy Hof werkt als Senior SHEQ consultant bij MWH Global en adviseert vanuit die rol organisaties bij het opzetten van complexe integrale managementsystemen. In dergelijke projecten is vaak sprake van meerdere normen en dus ook veel verschillende stakeholders die met elkaar moeten worden verbonden. Jordy heeft ervaring als trainer op diverse veiligheids- en milieu-onderwerpen en beschikt over een solide kennis van diverse ISO-normen en de HLS-structuur. Daarnaast is hij gespecialiseerd in risicomanagement, veiligheidscultuur en compliancemanagement.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd. Informeer naar de mogelijkheden.