Boekpresentatie ‘Risicoleiderschap - Doelgericht omgaan met onzekerheden’

met auteur Martin van Staveren

Inhoud

Duur Middag van 12.30 tot 15.30 uur
Aantal deelnemers Max. 50
Voor wie Deze bijeenkomst is voor iedereen die in zijn dagelijkse praktijk te maken heeft met risicodenken en risicomanagement en die effectief wil omgaan met risico’s, kansen en hun onderliggende onzekerheden
Prijs € 100,00 (incl. boek Risicoleiderschap) excl. BTW

Over risicomanagement bestaan opmerkelijke opinies: het is ingewikkeld, het is duur, het is een invuloefening, het kost veel tijd en het levert weinig op. Dit klopt voor veel vormen van het gebruikelijke, conventionele risicomanagement, dat zo slechts de illusie van controle levert. Je kan risicomanagement ook anders zien: als gestructureerde, expliciete en realistische aanpak om je doelen te verwezenlijken, ondanks of dankzij risico's.

Risico’s gaan niet alleen de risico- of de managementsysteemmanager aan, maar iedereen in elke organisatie. En het omgaan met risico’s kan vele malen krachtiger dan we nu doen. Risico-expert Martin van Staveren laat in Risicoleiderschap zien dat onzekerheden aan de basis van risico’s én kansen liggen. Hij beschrijft op zijn eigen, toegankelijke wijze hoe je deze onzekerheden doelgericht oppakt door risico’s reëel in te schatten, maar vooral ook door de kansen te zien … en te grijpen.

Martin van Staveren is een gewaardeerd docent van NEN op onze risicomanagement-opleidingen. Wij zijn dan ook blij, dat Martin met ons in gesprek wil gaan naar aanleiding van zijn nieuwe boek: 'Risicoleiderschap - Doelgericht omgaan met onzekerheden'.

Tijdens deze boekpresentatie hoort u direct van Martin zelf, welke waarde risicoleiderschap u kan bieden. Martin gaat met NEN en de bezoekers in gesprek over:

  • Het waarom van risicoleiderschap
  • Het wat van risicoleiderschap
  • Het hoe van risicoleiderschap

Resultaat

Bij deelname aan deze boekpresentatie ontvangt u

  • het boek ‘Risicoleiderschap - Doelgericht omgaan met onzekerheden’
  • tips en veel voorbeelden uit de praktijk over hoe aan de slag te gaan met risicoleiderschap.

Programma

12.30 Inloop met broodje
13.00 Start
- In gesprek met Martin
13.15 Risicoleiderschap – Doelgericht omgaan met onzekerheden
- Waarom risicoleiderschap?
- Wat is risicoleiderschap?
14.15 Pauze
14.30 Vervolg
- Hoe werkt risicoleiderschap?
- Tools en tips voor risicoleiders
15.15 Vragen
15.30 Einde

Docenten

Martin van Staveren

Martin van Staveren

Dr. ir. Martin van Staveren MBA promoveerde op onderzoek naar implementatie van risicomanagement in organisaties, vanuit innovatie- en veranderkunde. Heeft meer dan 20 jaar als ingenieur, manager en onderzoeker gewerkt aan vele bouw- en infraprojecten in binnen- en buitenland. Sinds 2009 is hij senior adviseur en eigenaar van adviesbureau VSRM, dat zich volledig richt op vernieuwend risicomanagement in diverse sectoren. Daarnaast is hij kerndocent aan de Masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente. Hij heeft de nodige publicaties op zijn naam staan, waaronder de boeken Risicogestuurd werken in de praktijk (2015) en Risk, innovation and change (2009).

Datum en locaties

Inschrijven € 100,00 (incl. boek Risicoleiderschap) excl. BTW p.p.