INK Interne Assessor

Inhoud

Duur Een dag van 09.00 tot 17.00 uur
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie Trekkers van veranderingsprocessen in organisaties die behalve dat zij het INK/EFQM-model gebruiken bij de ontwikkeling van hun organisatie, of organisatieonderdeel, het model ook voor het beoordelen ervan willen gebruiken. Ervaren lijn- en stafmanagers en (senior) consultants met basiskennis van het INK/EFQM-model.
Interne en externe auditoren die meer strategisch, ontwikkelings- en toekomstgericht willen assessen.
Prijs € 650,00 excl. BTW
In samenwerking met

Deze 'INK Interne Assessor' training maakt functionarissen die met het INK/EFQM-model werken vertrouwd met het informeel assessen van organisaties of afdelingen van organisaties met behulp van het model (informeel wil zeggen: niet volgens het formele INK/EFQM-proces dat organisaties beoordeelt voor een INK/EFQM-erkenning, dus bijvoorbeeld voor ‘friendly assessments’).

Deelnemers oefenen het beoordelen van organisaties/afdelingen met behulp van het INK/EFQM Model met een korte case of met eigen case-materiaal.

Ook wordt aandacht besteed aan de wijze waarop interne audits op basis van het model kunnen worden ingezet en georganiseerd.

Deze training is ook te volgen als onderdeel van de leergang Organisatieontwikkeling met het INK.

Voorkennis

Enige bekendheid met het INK/EFQM-model is gewenst.

Resultaat

  • U heeft het vermogen een organisatie in een interne en informele of ‘friendly’ setting te beoordelen met behulp van het INK/EFQM-model
  • U kunt een informeel assessment organiseren
  • U heeft inzicht in de methode van uitvoering van een informeel assessment
  • U kunt een rapportage opstellen
  • U kunt een terugkoppeling geven aan de opdrachtgever

Programma

09.00 Introductie
09.30 Rol van de interne Assessor
Kijken naar organisaties met het nieuwe EFQM-model
12.30 Lunch
13.15 Beoordelen van organisaties
Geven van constructieve feedback
Inrichten van een intern assessment
16.45 - 17.00 Evaluatie

Docenten

Ruud Stassen

Ruud Stassen

Ruud Stassen is Counsel van het INK en vertegenwoordigt Nederland bij de European Foundation for Quality Management. In deze rol draagt hij verantwoordelijkheid voor de uitvoering van EFQM/INK-assessments en voor de doorontwikkeling van de INK-filosofie en assessmentmethodiek. Daarnaast wordt hij ingezet om samen met collega’s gevraagd om organisaties te assessen in extreem ingewikkelde (bestuurlijke) situaties. Hij is tevens mede-oprichter van de Stichting Service Excellence. Ruud heeft een achtergrond als jurist, bedrijfskundige en verandermanager. Hij werkte voordat hij naar het INK overstapte dertien jaar bij Hoogovens (thans Tata Steel), onder andere als Secretaris van de Raad van bestuur en Raad van commissarissen en als verantwoordelijke voor de distributie van Staal in Europa. Hij begon zijn loopbaan als jurist arbeidsrecht en cao-beleidszaken bij het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO).

Datum en locaties

Inschrijven € 650,00 excl. BTW p.p.

Is dit de juiste training voor u of zoekt u een andere training INK?