ISO 19011: Interne auditing

Hoe past u de norm ISO 19011 toe om uw rol als interne auditor optimaal te vervullen?

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.00 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 12
Voor wie Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor en/of betrokken zijn bij het uitvoeren van interne audits op een managementsysteem.
Prijs € 985,00 excl. BTW

U bent betrokken bij het uitvoeren van interne audits. Maar hoe zorgt u er voor dat uw audits effectief verlopen? Hoe haalt u waardevolle stuurinformatie boven water? Welke interviewtechnieken kunt u gebruiken tijdens auditgesprekken? En hoe rapporteert u uw bevindingen en wat gebeurt daar uiteindelijk mee?

Door toepassing van ISO 19011 kunt u uw rol als interne auditor optimaal vervullen.

ISO 19011 is van toepassing op alle organisaties die interne of externe audits van managementsystemen moeten uitvoeren of een auditprogramma moeten managen.

U ontvangt bij deze training de praktijkgids 'Auditing - Aan de slag met ISO 19011' (UIT 2) als onderdeel van het trainingsmateriaal.

Deze training is ook te volgen als onderdeel van de leergang ISO 9001: Kwaliteitsmanagement.

Resultaat

  • U kunt de stappen uitvoeren die nodig zijn om uw audit voor te bereiden;
  • U weet hoe u dat vanuit een risicobenadering kunt doen;
  • U gebruikt interviewtechnieken effectief voor het uitvoeren van een auditgesprek;
  • U kunt uw auditbevindingen gericht rapporteren;

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN-ISO 19011:2018 nl

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

DAG 1
09.00 Welkom, inleiding en kennismaking
Voorbereiding van audits (theorie en opdrachten)
- HLS
- Risicomanagement
12:00 - 13.00 Lunch
ISO 19011
– auditprogramma, competenties, voorbereiden, uitvoeren
16.30 Afronding dag 1
Leesopdracht voor thuis
DAG 2
09.00 Start, terugblik
Uitvoeren van audits (theorie en veel oefenen/ rollenspellen)
12.30 -13.30 Lunch
Rapporteren van audits en follow-up (theorie en opdrachten)
16.30 Evaluatie en afsluiting

Docenten

Edwin Martherus

Edwin Martherus

Edwin Martherus heeft een (milieu)technische, bedrijfskundige en gedragskundige achtergrond. Zijn carrière is hij gestart bij de Koninklijke Marine op het gebied van arbo & milieu. Vervolgens is Edwin gaan werken op het gebied van risicomanagement voor Aon, Andersen, Deloitte, KPMG en Dura Vermeer. In 2007 is hij zijn eigen BV gestart en zelf gaan ondernemen. De laatste jaren is hij coach voor professionals en teams. Voor NEN verzorgt hij diverse risicomanagementtrainingen.

Peter Platteschor

Peter Platteschor

Peter Platteschor is eigenaar van Platteschor Advies. Een adviesbureau voor kwaliteits- en managementvraagstukken. Daarnaast is hij directeur van verschillende organisaties in de voeder- en voedingsindustrie. Vanuit deze verschillende functies is hij als geen ander in staat om de consequenties van een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem op waarde te schatten. Aan de hand van zijn kennis en ervaring in het adviseren over en het werken met managementsystemen benoemt hij de essentie van managementsysteemnormen als ISO 9001. Hij weet dit op een zeer praktische wijze over te brengen, zodat de theorie van de normen voor eenieder gaan leven.

Hanneke Veltman

Hanneke Veltman

Hanneke Veltman heeft haar eigen adviesbureau op het gebied van kwaliteitszorg, voedselveiligheid en wetgeving & etikettering. Ze ondersteunt bedrijven en organisaties in de levensmiddelensector, horeca & catering en retailmarkt. Zowel voor het opzetten en onderhouden van een kwaliteitssysteem, het ontwikkeling en uitvoering van trainingen, audits en het beantwoorden van wetgeving- en etiketteringsvraagstukken.

Datum en locaties

Inschrijven € 985,00 excl. BTW p.p.