ISO 19011: Interne auditing

Hoe past u de norm ISO 19011 toe om uw rol als interne auditor optimaal te vervullen?

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.00 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 12
Voor wie Kwaliteits- arbo- en milieumanagers, -coördinatoren en -medewerkers die verantwoordelijk zijn voor en/of betrokken zijn bij het uitvoeren van interne audits.
Prijs € 985,00 excl. BTW

Online training mogelijkheid ISO 19011: Interne auditing

In verband met de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, is deze training als fysieke training geannuleerd.
NEN heeft echter samen met de docent Edwin Martherus een online alternatief ontwikkeld zodat u vanuit huis of werk kunt deelnemen. De training is opgedeeld in 4 dagdelen: Dagdeel 1: 13 mei 2020 – 9.00 – 12.30 uur, dagdeel 2: 14 mei 2020 – 9.00 – 12.30 uur, dagdeel 3: 27 mei – 9.00 – 12.30 uur, dagdeel 4: 28 mei – 9.00 – 12.30 uur.

Bij deelname aan deze online training ontvangt u 25% korting op de reguliere prijs.

Kiest u voor de online training dan ontvangt u van ons een link en een korte instructie. Op het tijdstip dat de online training begint, klikt u op de link. U heeft niets anders nodig dan een computer met internetverbinding. Tijdens de online training zijn er voldoende pauzes ingeregeld. Het lesmateriaal ontvangt u vooraf per e-mail.

Hoe ziet de online training eruit?
De docent Edwin Martherus heeft het programma ingedeeld in een aantal blokken. In de blokken wordt uitleg gegeven en worden er opdrachten uitgewerkt en met elkaar gedeeld en besproken. Zo leert en ervaart u meteen hoe u op afstand audit! Natuurlijk is er de mogelijkheid om vragen te stellen en te discussiëren met de andere deelnemers.
De docent zal zoveel als mogelijk het normale programma van de training volgen. Na de eerste ervaringen blijkt dat de online trainingen interactief, nuttig en leerzaam zijn. Net zoals de klassikale trainingen die u van ons gewend bent.

Het materiaal van de training ontvangt u per email.

Tijdsduur
De online training bestaat uit 4 dagdelen. Iedere trainingsdag start om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur.
Er zullen voldoende pauzes zijn om even achter uw scherm vandaan te gaan en/of opdrachten uit te werken, alleen of met andere deelnemers.


U bent betrokken bij het uitvoeren van interne audits. Maar hoe zorgt u er voor dat uw audits effectief verlopen? Hoe haalt u waardevolle stuurinformatie boven water? Welke interviewtechnieken kunt u gebruiken tijdens auditgesprekken? En hoe overtuigt u het managementteam van uw bevindingen?

Door toepassing van ISO 19011 kunt u uw rol als interne auditor optimaal vervullen.
Bovendien bent u na het volgen van de tweedaagse training 'ISO 19011: Interne auditing' een betrouwbare partner voor het management. Iemand die bevindingen helder overbrengt en aangeeft wat ze betekenen voor de organisatie.

ISO 19011 is van toepassing op alle organisaties die interne of externe audits van managementsystemen moeten uitvoeren of een auditprogramma moeten managen.

U ontvangt bij deze training de praktijkgids 'Auditing - Aan de slag met ISO 19011' (UIT 2) als onderdeel van het trainingsmateriaal.

Deze training is ook te volgen als onderdeel van de leergang ISO 9001: Kwaliteitsmanagement.

Resultaat

  • U kunt een auditprogramma opstellen en weet hoe u dat risk-based kunt doen;
  • U kunt efficiënt meerdere managementsystemen auditen;
  • U weet hoe u risicogericht kunt auditen;
  • U gebruikt interviewtechnieken voor het optimaal uitvoeren van een auditgesprek;
  • U weet hoe u prioriteiten stelt aan de bevindingen van uw audits;
  • U kunt de invoering van preventieve en corrigerende maatregelen beoordelen.

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN-ISO 19011:2018 nl

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

DAG 1
09.00 Welkom, inleiding en kennismaking
Kwaliteitsmanagement: principes ISO 9001
Kwaliteitssysteem audits: principes ISO 19011
Taken en verantwoordelijkheden: auditteam, auditklant en geauditeerde
Soorten audits
12:30 - 13.30 Lunch
Doelstelling en scope van de interne audit
Het auditprogramma en auditplan
Bekwaamheid en beoordeling interne auditors
16.30 Afronding dag 1
DAG 2
09.00 Start, terugblik
Auditactiviteiten
Uitvoeren auditinterviews (rollenspel)
12.30 -13.30 Lunch
Rapportage van de bevindingen
Corrigerende en preventieve maatregelen
Verificatie
Beoordeling door de directie
16.30 Evaluatie en afsluiting

Docenten

Edwin Martherus

Edwin Martherus

Edwin Martherus heeft een (milieu)technische, bedrijfskundige en gedragskundige achtergrond. Zijn carrière is hij gestart bij de Koninklijke Marine op het gebied van arbo & milieu. Vervolgens is Edwin gaan werken op het gebied van risicomanagement voor Aon, Andersen, Deloitte, KPMG en Dura Vermeer. In 2007 is hij zijn eigen BV gestart en zelf gaan ondernemen. De laatste jaren is hij coach voor professionals en teams. Voor NEN verzorgt hij diverse risicomanagementtrainingen.

Peter Platteschor

Peter Platteschor

Peter Platteschor is eigenaar van Platteschor Advies. Een adviesbureau voor kwaliteits- en managementvraagstukken. Daarnaast is hij directeur van verschillende organisaties in de voeder- en voedingsindustrie. Vanuit deze verschillende functies is hij als geen ander in staat om de consequenties van een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem op waarde te schatten. Aan de hand van zijn kennis en ervaring in het adviseren over en het werken met managementsystemen benoemt hij de essentie van managementsysteemnormen als ISO 9001. Hij weet dit op een zeer praktische wijze over te brengen, zodat de theorie van de normen voor eenieder gaan leven.

Hanneke Veltman

Hanneke Veltman

Hanneke Veltman heeft haar eigen adviesbureau op het gebied van kwaliteitszorg, voedselveiligheid en wetgeving & etikettering. Ze ondersteunt bedrijven en organisaties in de levensmiddelensector, horeca & catering en retailmarkt. Zowel voor het opzetten en onderhouden van een kwaliteitssysteem, het ontwikkeling en uitvoering van trainingen, audits en het beantwoorden van wetgeving- en etiketteringsvraagstukken.

Datum en locaties

Inschrijven € 985,00 excl. BTW p.p.