ISO 19011: Risk based auditen

Voor ervaren auditors op zoek naar nieuwe impuls om het rendement van audits te verbeteren

Inhoud

Duur Eén dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 20
Voor wie Ervaren auditors die een aanvullend perspectief op auditing willen krijgen. Heeft u nog weinig of geen ervaring met auditing? Volg dan eerst de training Interne auditing volgens ISO 19011.
Prijs € 580,00 excl. BTW

U bent een ervaren auditor en op zoek naar een nieuwe impuls om het rendement van uw audits te verbeteren. Door risicogericht naar (kwaliteits)managementsystemen te kijken, krijgen audits toegevoegde waarde. Ze sluiten immers direct aan bij de onderwerpen die de organisatie bezighoudt. Ook wordt de beschikbare auditcapaciteit effectiever benut doordat de nadruk ligt op de processen waarbij de organisatie de meeste risico’s loopt.

De training 'ISO 19011: Risk based auditen' geeft u een nieuwe kijk op auditen en de belangrijkste aspecten van ISO 19011 en is gericht op het meer uit interne audits halen met een risicogerichte benadering. Dit sluit aan op de nieuwe structuur van managemenstsysteemnormen die ook risicogericht is. Auditen kan daarmee een belangrijk instrument worden om die risicogerichte praktijk te ondersteunen.

In de training doorloopt u alle stappen van het auditproces, waarbij we bij elke stap bekijken hoe u deze risicogericht kunt maken en wat de voordelen daarvan zijn. U krijgt een nieuwe kijk op auditen en kent de belangrijkste aspecten van ISO 19011.

Resultaat

  • U weet hoe u risicogericht kunt auditen
  • U kunt de mate van beheersing van organisatiebrede risico’s in kaart brengen en deze koppelen aan ondernemings- en risicodoelstellingen
  • U haalt meer uit uw interne audits

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN-ISO 19011:2011 nl
Richtlijnen voor het uitvoeren van audits van managementsystemen

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

09.00 -16.30 Wat is risico based auditen (theorie)
Hoe richt ik mijn bestaande auditprogramma risico-based in
Waar moet ik op letten bij het uitvoeren van risico gestuurde audits
Hoe rapporteer ik en geef ik follow-up

Docenten

Edwin Martherus

Edwin Martherus

Edwin Martherus heeft een (milieu) technische, bedrijfskundige en gedragskundige achtergrond. Zijn carrière is hij gestart bij de Koninklijke marine op het gebied van Arbo & milieu. Vervolgens is Edwin gaan werken op het gebied van risicomanagement (en auditing) voor Aon, Andersen, Deloitte, KPMG en Dura Vermeer. In 2007 heeft hij zijn eigen BV gestart en is zelf gaan ondernemen. De laatste jaren is hij coach voor professionals en teams. Voor NEN verzorgt hij diverse risicomanagement- en audittrainingen.

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte