ISO 27001/NEN 7510: Auditen van informatiebeveiliging

Geeft praktische tips bij het vertalen van eisen naar een intern auditprogramma

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 12
Voor wie Informatiebeveiligingsmanagers, -coördinatoren, auditprogramma-managers en -medewerkers die verantwoordelijk zijn voor en/of betrokken zijn bij het uitvoeren van interne audits op een ISMS.
Prijs € 580,00 excl. BTW

Een belangrijk onderdeel van uw informatiebeveiligingsmanagementsysteem vormt het beoordelen van de effectiviteit van het managementsysteem en de genomen beveiligingsmaatregelen. Na deze training kunt u invulling geven aan de eisen op het gebied van interne audit die gesteld worden vanuit ISO/IEC 27001 of NEN 7510. Deze normen zijn ook een belangrijk instrument om invulling te geven aan de AVG en, specifiek in de zorg, de relatie te leggen met wetgeving als WGBO. U kunt makkelijker de juiste keuzes maken bij het vertalen van deze eisen naar een intern auditprogramma voor informatiebeveiliging en auditplannen.

Deze training is ook te volgens als onderdeel van de leergang ISO 27001: Informatiebeveiliging en van de leergang Informatiebeveiliging in de zorg.

Resultaat

  • U kunt een auditprogramma en -plan opstellen voor uw informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS)
  • U weet wat de relatie is met wetgeving als WGBO en AVG
  • U bent in staat om een auditplan op te stellen voor het toetsen van de effectiviteit van het ISMS en de genomen beveiligingsmaatregelen
  • U bent in staat om de auditplannen te integreren in een reeds aanwezig intern auditprogramma
  • U kunt het ISMS efficiënt auditen
  • U weet hoe u bevindingen vastlegt tijdens uw audits en hier de juiste prioriteit aan toekent
  • U levert een relevante auditrapportage die bijdraagt aan het verbeteren van het ISMS en de beheersmaatregelen
  • U bent in staat om keuzes te maken ten aanzien van het inzetten van geautomatiseerde tooling

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN-ISO/IEC 27001:2017+A11:2020 nl

NEN 7510-1:2017 nl

NEN 7510-2:2017 nl

NEN-EN-ISO 19011:2018 nl

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

De norm NEN 7510 is voortaan kosteloos beschikbaar. Ga hiervoor naar www.webtoolnen7510.nl

Programma

09.30 Introductie
- Informatiebeveiliging en ISO 27001:2017 / NEN 7510
- Eisen uit High Level Structure (HLS)

Opzetten intern audit programma
12.30 Lunch
13.15 Opzetten auditplan
- Soorten beveiligingsmaatregelen
- Gebruik van criteria
- Gebruik van specialisten
- Gebruik van Computer-aided Audit Tools

Uitvoeren auditplan

Rapporteren bevindingen

Dossiervorming
16.30 Einde

Docenten

Theo de Breed

Theo de Breed

Theo de Breed is algemeen directeur van Risk Knowledge. Hij heeft een zeer brede ervaring als IT-auditor (draagt zorg voor de communicatie, het plannen en de kwaliteit van de uitvoering van de IT-audit werkzaamheden bij cliënten in de Gezondheidszorg). De heer De Breed is nauw betrokken bij de controle van een aantal grote instellingen, in de Care en in de Cure, waaronder academische en algemene ziekenhuizen. Behalve als IT-auditor heeft hij jarenlange ervaring als leidinggevende van een ICT-afdeling binnen een gezondheidszorg-instelling. Als lid van de kennisgroep ICT in de Zorg is hij verbonden aan de NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors.

Monique de Groot

Monique de Groot

Monique de Groot heeft brede ervaring in enerzijds het adviseren van organisaties bij vraagstukken op het gebied van organisatie, processen, ICT, kwaliteit, efficiency en effectiviteit en anderzijds het leveren van IT-audit gerelateerde services o.a. IT-audits, informatiebeveiliging, uitvoeren van nulmetingen en assurance-opdrachten. Zij heeft ervaring in diverse branches alsmede in de controlepraktijk. Geïnspireerd door mensen, processen en ICT, zet zij zich in voor de verbetering van kwaliteit in organisaties, processen, inzet van ICT en dienstverlening alsmede voor het optimaliseren van de interactie en integratie tussen organisaties, processen en ICT. Dit met algehele aandacht voor de inbedding van de oplossing, verantwoordelijkheid, resultaat en een praktische, pragmatische & persoonlijke aanpak.

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.