ISO 27701 – van informatiebeveiliging naar AVG – IB, AVG en intern toezicht

Inhoud

Duur Een dag van 9:30 tot 16:30 uur
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie Deze training is nuttig voor iedereen die verantwoordelijk is voor intern toezicht en daarbij verantwoordelijkheden heeft m.b.t. informatiebeveiliging en/of AVG.
Prijs € 600,00 excl. BTW

De bescherming van persoonsgegevens vergt continue aandacht. Bewustwording is nooit klaar, net als het doorlichten en monitoren van de mate waarin uw organisatie aan de AVG voldoet is, alert is op ontwikkelingen en tijdig haar beleid en de uitvoering van privacy-maatregelen aanpast.

In deze training krijgt u enerzijds handvatten om audits tegen ISO 27701 uit te voeren. Daarnaast beschikt u over eenvoudige en praktische methoden en checklisten (nulmeting, peer review, bewustwording nieuw personeel) om uw organisatie door te lichten op de AVG. Belangrijk aandachtspunt daarbij zijn de dilemma’s waar de interne toezichtsfunctie mee geconfronteerd kan worden en de omgang met de externe toezichthouder.

Resultaat

  • U weet hoe u invulling geeft aan audits en accountability
  • U bent bekend met manieren om noodzakelijke voorwaarden van de AVG te toetsen (bv. checklisten mbt register van verwerkingen, verwerkersovereenkomsten, specifieke toestemmings-vereisten, audits)
  • U bent bekend met een review-aanpak om in te zetten bij het doorlichten van kwetsbare processen

Leergang
Deze training is onderdeel van de leergang 'ISO 27701 - van informatiebeveiliging naar AVG'. Deze bestaat uit 3 trainingen. Hierbij geldt een combinatiekorting van maar liefst 17%.

Bekijk leergang

Voorkennis


Kennis van AVG en ISO 27701

Belangrijke norm bij deze training

NEN 7510-1:2017 nl

NEN-ISO/IEC 27701:2019 en

NEN-EN-ISO/IEC 27001:2017 nl

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

De norm NEN 7510 is kosteloos beschikbaar. Ga hiervoor naar www.webtoolnen7510.nl

Programma

09.30 uur Introductie
Waarom auditing, reviewing? (nut en noodzaak)
Wie moet het doen? (I of management en verantwoordelijkheid elke medewerker)
10.30 uur Behandeling van verschillende methoden.
Wanneer pas je wat toe?
Praktisch oefenen
12.30 uur Lunch
13.15 uur Hoe intern toezicht organiseren en plannen
Dilemma’s voor de toezichtrol, intern en extern
Omgang met externe toezichthouder
16.30 uur Einde

Docenten

Thijs Drouen

Thijs Drouen

Thijs Drouen werkte tussen 2014 en 2019 als (top)manager bij de Autoriteit Persoonsgegevens laatstelijk als directeur Juridische Zaken en Wetgevingsadvisering en droeg daarmee eindverantwoordelijkheid voor de juridische inhoudelijke koers van de toezichthouder en als lid van het directieberaad voor de aansturing en strategische koers van deze organisatie als geheel. Tevens heeft hij de AP mee voorbereid op de komst van de AVG door de structuur van de organisatie opnieuw in te richten en te positioneren in lijn met de taken en eisen uit de verordening. Daarnaast is hij vanuit de AP nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van (U)AVG en Wpg/Wjsg. Hij geeft presentaties en gastcolleges.

Marcel Bom

Marcel Bom

Als adviseur helpt Marcel opdrachtgevers bij het doorgronden van complexe situaties en het aanreiken van concrete stappen om tot uitvoerbare oplossingen te komen voor informatievraagstukken. Als auditor/beoordelaar scheidt hij de hoofd- van de bijzaken, voer ik gedegen analyses uit en kom ik tot heldere oordelen. Als arbiter houdt hij de grote lijnen in het vizier, waardoor de spelers de ruimte krijgen om het spel te spelen. Marcel krijgt regelmatig het compliment: streng doch rechtvaardig.

Datum en locaties

Inschrijven € 600,00 excl. BTW p.p.