ISO 55000: de norm verklaard

Een praktische kapstok voor assetmanagement

Inhoud

Duur Eén dag van 08.30 tot 16.00 uur
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie Iedereen die invloed heeft op het managen van assets: de asseteigenaar, (plant)manager, beheerder, onderhouder, ontwerper, contractor, toeleverancier, etc.. Kortom degenen die betrokken zijn bij de beslissingen gedurende de levenscyclus van kritische kapitaalgoederen binnen de sectoren: Infra, Industrie, Energie, Opslag, Overheid, Maritiem en andere branches waarin men kritische kapitaalgoederen dient te beheren.
Prijs € 495,00 excl. BTW
In samenwerking met

Met de training 'ISO 55000: de norm verklaard' maakt u kennis met assetmanagement en ISO 55000. U krijgt een helder beeld van de integrale eenduidige aanpak die de norm voorschrijft. U leert over de verschillende elementen van assetmanagement en de belangrijkste verschillen tussen ISO 55000 en PAS 55. Ook de relatie van ISO 55001 met andere managementsysteemnormen, zoals ISO 9001, komen aan bod.

Assetmanagement in ontwikkeling

Momenteel zijn veel afdelingen Asset Management en Maintenance Management in ontwikkeling om het beheer van assets verder te professionaliseren / optimaliseren. Zo ook de ontwikkeling op het gebied van assetmanagementsystemen. De PAS 55 is een richtlijn die al een aantal jaar goede ondersteuning biedt. Met de komst van ISO 55000 zien we dat steeds meer bedrijven zich oriënteren op een assetmanagementsysteem en de norm.

Tijdens de training 'ISO 55000: de norm verklaard' gaat u actief en interactief met andere deelnemers (of vakgenoten) op zoek naar de toegevoegde waarde die dit systeem kan bieden om de uitdagingen aan te gaan, die er binnen de bedrijven spelen.
Ook contractors / servicepartijen krijgen een goed beeld hoe de richtlijn kan ondersteunen in het optimaal uitbouwen van hun relatie met de asset owners.

Alle onderwerpen uit ISO 55000 komen in deze training aan bod, echter niet door alle paragrafen één voor één te doorgronden. Het accent ligt er vooral op om de context goed te begrijpen, de relatie te leggen tussen de verschillende onderdelen en met de uitdagingen en organisatiestructuur.

Er zijn al meer dan 150 deelnemers voorgegaan in deze open training. En iedere keer weer horen we dat de aanpak als zeer prettig wordt ervaren. Vooral de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen de deelnemers wordt zeer op prijs gesteld.

Resultaat

  • u heeft inzicht in de toepassingsmogelijkheden van ISO 55000
  • u kunt beoordelen of en in welke mate deze richtlijn van toegevoegde waarde is voor uw organisatie
  • u heeft inzicht in de opbouw van ISO 55000
  • u heeft inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen ISO 55000 en de PAS 55
  • u heeft inzicht in hoe ISO 55000 zich verhoudt tot andere managementsystemen

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht)

NEN-ISO 55000:2014 nl

NEN-ISO 55001:2014 nl

NEN-ISO 55002:2014 nl

Wilt u de norm(en) met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm(en).
Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm(en) wilt bestellen.

Programma

08.30 - 16.00 - Introductie assetmanagement
- Inhoud van ISO 55000
- Samenhang tussen elementen van assetmanagement
- Verschil tussen ISO 55000 en PAS 55
- Relatie met andere managementsystemen
- Toegevoegde waarde voor de eigen organisatie
- Impact en draagvlak

Docent

Hay Eggen

Hay Eggen

Hay Eggen is productmanager at ZAAM 'the education engineers'

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 495,00 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte