ISO 55001: Assetmanagement in de praktijk

Effectief en praktisch aan de slag met ISO 55000 vanuit uw rol!

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.30 tot 17.00 uur
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie KAM-managers, maintenance managers, AssetManagers, QA, hoofd TD, interne consultants/adviseurs, staffunctionarissen, manager control, HR manager, manager operations, contract managers, Assetbeheerder, Reliability Engineers, Maintenance engineers, projectteamleden die belast worden met het opzetten en invoeren van ISO 55000
Prijs € 985,00 excl. BTW

U gaat binnen uw organisatie aan de slag met assetmanagement. Welke stappen moet u nemen zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering en resulteert in een optimale balans tussen de risico's, de kosten en de kwaliteit van dienstverlening en prestaties?

De training 'ISO 55001: Assetmanagement in de praktijk' leert u in twee dagen alles wat u moet weten om een effectief en efficiënt assetmanagementsysteem op te zetten en in te voeren. Na afloop weet u hoe u de waarde van uw assets kunt vergroten tijdens de gehele levenscyclus, heeft u de kennis om het systeem op te zetten, maar ook weet u uw collega’s enthousiast te maken. U kunt aangeven waarom maatregelen genomen (moeten) worden en wat dit betekent voor de organisatie.

Resultaat

Deze training is ook te volgens als onderdeel van de leergang ISO 55001: Assetmanagement.

  • U kent de eisen die ISO 55001 stelt en kunt u die vertalen naar uw organisatie
  • U kunt een beheersbaar en eenvoudig te onderhouden assetmanagementsysteem opzetten
  • U weet hoe u een projectplanning opstelt voor het invoeren van het systeem
  • U weet waarmee u rekening moet houden bij interne audits en de directiebeoordeling
  • U weet hoe certificatie in zijn werk gaat

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht, wel handig om mee te nemen)

NEN-ISO 55000:2014 nl

NEN-ISO 55001:2014 nl

NEN-ISO 55002:2018 nl

Wilt u de norm(en) met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm(en).
Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm(en) wilt bestellen.

Programma

DAG 1
09.30 Start
10.00 Introductie kwaliteit en ISO 55001
11.00 Uitgangspunten van het assetmanagementsysteem vaststellen
13:00 Toepassingsgebied vaststellen
14.00 Aansluiten op de managementstructuur
15.30 Doeltreffendheid systeem vaststellen
16.30 Einde dag 1
DAG 2
09.30 Start
10.00 Maatregelen plannen
11.00 Processen organiseren
13.00 Medewerkers voorbereiden
14.00 Het systeem laten werken
15.30 Onderhouden en verbeteren
16.30 Einde dag 2

Docent

Robert van Grunsven

Robert van Grunsven

Robert is afgestudeerd ingenieur Elektrotechniek en Master of Science in assetmanagement. Robert heeft ruime expertise in ISO 55000 en is vanaf 2010 betrokken bij de normcommissie en het College van Deskundigen. Hij is bijna 17 jaar werkzaam in diverse onderhouds- en assetmanagementprojecten bij organisaties binnen de Nederlandse publieke sector, waaronder een groot aantal waterschappen. Hij is verantwoordelijk geweest voor de assetmanagementimplementatie en -certificering van Havenbedrijf Rotterdam, provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en de Gasunie. Ook de certificeringen van Gemini (windmolenparken op zee) en Van Gelder (aannemer prestatiecontracten) heeft hij begeleid.
Robert vindt betekenisgeving en ruimte om te experimenteren en leren belangrijk. Dit merkt u in zijn benadering en aanpak. Hij is iemand die in mogelijkheden denkt en altijd nog een andere oplossing ziet. Robert heeft in 2013 zijn thesis over ‘assetmanagement en organisatiecultuur’ afgerond. Hij heeft inmiddels vele lezingen en workshops gegeven over dit onderwerp en past het binnen toe om mensen anders naar de organisatie en zichzelf te laten kijken. De afgelopen drie jaar was hij weer actief bij vijf waterschappen en twee drinkwaterbedrijven.

Hay Eggen

Hay Eggen

Hay Eggen is productmanager bij ZAAM Training and Performance Support voor de technische sector. Als expert in kennisoverdracht, training, gedragsverandering, ondersteunt Hay technische organisaties bij hun uitdagingen en helpt bij hun ontwikkeling en performance. Vooral door een verschil te maken in de menselijke factor, onder andere in: Asset Management, ISO 55000, Integrity management, Maintenance management, Maintenance and Reliability engineering, RCA, FMECA. Bij ZAAM zijn niet de inhoud, maar de mensen, met hun taken, verantwoordelijkheden en uitdagingen, het uitgangspunt. De essentie is het delen en borgen van kennis, in de juiste context, vanuit eigen ervaring en zoals bedoeld.

Datum en locaties

Inschrijven € 985,00 excl. BTW p.p.