ISO 9001: De norm verklaard

Wat betekenen de eisen in ISO 9001:2015 voor uw organisatie?

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 20
Voor wie Iedereen die een interpretatie zoekt van ISO 9001, zoals kwaliteitsmanagers en -coördinatoren, adviseurs, directies, kwaliteitverbeterteams en auditoren (extern en intern).
Prijs € 580,00 excl. BTW

Online training mogelijkheid ISO 9001: De norm verklaard

De training van 16 april bieden we in verband met de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, als online training aan. NEN heeft samen met de docent een online alternatief ontwikkeld, waardoor de training toch door kan gaan. U kunt dan vanuit huis of werk via een computer deelnemen aan deze training.
Bij deelname aan deze online training ontvangt u 25% korting op de reguliere prijs.

Kiest u voor de online training dan ontvangt u van ons een link en een korte instructie. Op het tijdstip dat de online training begint, klikt u op de link. U heeft niets anders nodig dan een computer met internetverbinding. Tijdens de online training zijn er voldoende pauzes ingeregeld. Het lesmateriaal ontvangt u vooraf per e-mail.

Hoe ziet de online training eruit?
De docent Peter Platteschor geeft de presentatie. Hij zal ook opdrachten geven en deze met de groep bespreken. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. U typt uw vraag in, en de docent ziet deze op zijn scherm verschijnen en zal deze beantwoorden. De docent zal zoveel als mogelijk het normale programma van de training volgen.

Tijdsduur
De training start om 9.30 uur. Wij verwachten dat de training om ca. 16.00 uur afgelopen is. Er zullen voldoende pauzes zijn om even achter uw scherm vandaag te gaan.

Nieuw
Het geven van trainingen in een andere variant dan klassikale trainingen is voor de docent niet nieuw. Voor NEN wel en misschien voor u ook. Wij hopen dat u wilt deelnemen aan dit experiment en horen na de training graag uw opmerkingen.

U overweegt serieus, of heeft al besloten, om NEN-EN-ISO 9001:2015 in te voeren. Een belangrijke stap, waarbij u zult ervaren dat ISO 9001 uw organisatie meer toegevoegde waarde kan bieden
dan alleen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Maar wat is dan precies die toegevoegde waarde voor uw organisatie en aan welke concrete eisen moet u voldoen? Hoe vertaalt u de eisen uit de norm naar uw organisatie? En wat is de mogelijke impact van een kwaliteitsmanagementsysteem voor uw organisatie?

Na afloop van de eendaagse training 'ISO 9001: de norm verklaard' begrijpt u precies wat de eisen uit ISO 9001:2015 betekenen. U kunt makkelijker de juiste keuzes maken bij het vertalen van de norm naar uw organisatie. Hierdoor kunt u aantonen dat uw kwaliteitsmanagementsysteem aan de eisen voldoet.

Deze training is ook te volgen als onderdeel van de leergang ISO 9001: Kwaliteitsmanagement.

Resultaat

  • U weet wat kwaliteitsmanagement inhoudt
  • U heeft inzicht in de toegevoegde waarde van een kwaliteitsmanagementsysteem voor uw organisatie
  • U weet wat ISO 9001:2015 inhoudt
  • U kent de eisen die ISO 9001:2015 stelt
  • U weet hoe u de eisen uit ISO 9001 vertaalt naar uw organisatie

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht, wel handig)

NEN-EN-ISO 9001:2015 nl

NEN-EN-ISO 9001:2015 en;nl

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

09.30 Welkom, inleiding en kennismaking
Kwaliteitsmanagement en NEN-EN-ISO 9001:2015
Managementthema's en High Level Structure
12.30 - 13.15 Lunch
Wegwijs in de norm NEN-EN-ISO 9001:2015
4. Context van de organisatie
5. Leiderschap
6. Planning
7. Ondersteuning
8. Uitvoering
9. Evaluatie van de prestaties
10. Verbetering
Bijlage A en B
16.30 Afronding

Docenten

Peter Platteschor

Peter Platteschor

Peter Platteschor is eigenaar van Platteschor Advies. Een adviesbureau voor kwaliteits- en managementvraagstukken. Daarnaast is hij directeur van verschillende organisaties in de voeder- en voedingsindustrie. Vanuit deze verschillende functies is hij als geen ander in staat om de consequenties van een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem op waarde te schatten. Aan de hand van zijn kennis en ervaring in het adviseren over en het werken met managementsystemen benoemt hij de essentie van managementsysteemnormen als ISO 9001. Hij weet dit op een zeer praktische wijze over te brengen, zodat de theorie van de normen voor eenieder gaan leven.

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.

Is dit de juiste training voor u of zoekt u een andere training ISO 9001?