NEN 7510 en AVG - Accountability in de AVG

Inhoud

Duur Halve dag van 13:00 tot 17:00 uur (incl. inlooplunch)
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie Deze training AVG is nuttig voor iedereen die verantwoordelijk is voor het zorgvuldig omgaan met (bijzondere) persoonsgegevens in de uitwisseling van bedrijfsinformatie en vanuit zijn functie betrokken is bij het uitvoeren van audits.
Prijs € 300,00 excl. BTW
In samenwerking met

De bescherming van persoonsgegevens vergt continue aandacht. Bewustwording is nooit klaar, net als het doorlichten en monitoren van de mate waarin uw organisatie AVG-proof is, alert is op ontwikkelingen en tijdig beleid en uitvoering van privacymaatregelen aanpast..

Na afloop van deze module beschikt u over eenvoudige en praktische methoden en checklisten (nulmeting, peer review, bewustwording nieuw personeel, audits) om uw organisatie door te lichten.

Resultaat

  • U weet hoe u invulling geeft aan accountability
  • U bent bekend met checklisten om noodzakelijke voorwaarden van de AVG te toetsen (bv. checklisten mbt register van verwerkingen, verwerkersovereenkomsten, specifieke toestemmings-vereisten, audits);
  • U bent bekend met een reviewaanpak om in te zetten bij het doorlichten van kwetsbare processen

Belangrijke norm bij deze training

De norm NEN 7510 is kosteloos beschikbaar. Ga hiervoor naar www.werkenmetnen7510.nl

Programma

09.30 uur Introductie
Waarom auditing, reviewing? (nut en noodzaak)
Wie moet het doen? (I of management en verantwoordelijkheid elke medewerker)
10.00 uur Behandeling van verschillende methoden.
11.00 uur Praktisch oefenen
12.30 uur Einde

Docenten

Walter van Holst

Walter van Holst

Walter van Holst is een zeer ervaren privacyjurist. Als bedrijfskundige en jurist heeft hij veel affiniteit en lange en brede ervaring met interdisciplinaire vraagstukken. Vooral op het raakvlak van recht en technologie met een nadruk op de bescherming van persoonsgegevens, zowel binnen organisaties als in ketens en in de relatie met dienstverleners. Sinds januari 2018 werkt Walter bij PBLQ. Daarvoor was hij veertien jaar lang IT-juridisch adviseur bij een interdisciplinair adviesbureau gespecialiseerd in vraagstukken in de relatie tussen afnemer en leverancier van ICT, zowel in de publieke als de private sector.

Datum en locaties

Inschrijven € 300,00 excl. BTW p.p.