Overstappen op ISO 9001:2015

Aan de slag met handvatten en templates op de meest belangrijke onderwerpen context, leiderschap, procesmanagement en risicogebaseerd denken

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 20
Voor wie KAM-managers, -coördinatoren en -medewerkers die beschikken over een kwaliteitsmanagementsysteem en die willen ervaren wat de consequenties van de nieuwe ISO 9001:2015 zijn.
Prijs € 580,00 excl. BTW

U heeft de opdracht gekregen uw organisatie door de transitie van ISO 9001:2008 naar de 2015 versie heen te leiden. U kent uw organisatie, u begrijpt de nieuwe eisen, de HLS-structuur. Maar zoekt nog ondersteuning om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de nieuwe ISO 9001.

Tijdens deze training gaat u aan de slag met de belangrijkste veranderingen in ISO 9001: het verkrijgen van inzicht in de context van de organisatie, nieuwe eisen aan leiderschap en procesmanagement en de betekenis van risicogebaseerd denken.

Doel is dat u leert hoe u de belangrijkste wijzigingen kunt interpreteren en hoe u uw organisatie door de transitie van ISO 9001:2008 naar de 2015-versie kunt leiden. Daarbij krijgt u een aantal handige voorbeelden en templates uitgereikt om de transitie te vergemakkelijken.

Tijdens deze dag doet u ervaring op met de consequenties van de nieuwe ISO 9001.
U gaat aan de slag met handvatten en templates op de meest belangrijke onderwerpen context, leiderschap, procesmanagement en risicogebaseerd denken.

Webtool ISO 9001
Voorafgaand aan de training krijgt u de beschikking over de webtool ISO 9001. Deze webtool geeft u inzichten in de verschillen tussen de oude en de nieuwe norm.
U heeft als deelnemer aan de training een jaar lang kosteloos de beschikking over de webtool ISO 9001.

Het uitvoeren van de zelfbeoordeling tegen de normeisen van ISO 9001 via de webtool ISO 9001 is onderdeel van het huiswerk voorafgaand aan de training. U bent hier ongeveer 4 - 8 uur mee bezig. Tijdens de training maken we gebruik maken van de uitkomsten.

Wanneer u zich met meerdere mensen opgeeft voor deze training, gelieve in het opmerkingenveld aan te geven wie de beheerder van de webtool ISO 9001 wordt.
De webtool ISO 9001 wordt per bedrijf eenmaal verstrekt en er is 1 beheerder. De beheerder is degene die acties coördineert en uitzet in de organisatie om ISO 9001 conformiteit te verkrijgen.

Resultaat

  • U weet wat ISO 9001:2015 inhoudt
  • U kent de eisen die ISO 9001:2015 stelt
  • U heeft zicht op de voor u belangrijkste aandachtspunten
  • U kunt aan de slag met de belangrijkste wijzigingen: inzicht in de context, leiderschap, procesmanagement en risicogebaseerd denken
  • U heeft een plan van aanpak voor het ondersteunen van de transitie binnen uw eigen organisatie

Belangrijke norm bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN-ISO 9001:2015 nl
Kwaliteitsmanagementsystemen - Eisen

Wilt u de norm met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande norm. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de norm wilt bestellen.

Programma

09.30 Introductie ISO 9001:2015
- Korte presentatie over HLS en veranderingen in de norm
- Terugkoppeling op de webtool ISO 9001
12.30 - 13.30 Lunch
Aan de slag met de belangrijkste wijzigingen:
- context van de organisatie, leiderschap, procesmanagement, risicogebaseerd denken
- Aan de slag met een tranisitieplan
16.30 Afronding

Docenten

Bob Alisic

Bob Alisic

Bob Alisic is lid van ISO TC176 en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ISO 9004:2009. In 2007 gestart met ActinQ, consulting, training en auditing. Daarvoor gewerkt bij Atos Consulting en KPMG Consulting en eerder 20 jaar binnen Philips Electronics. Key-note spreker op internationale en nationale congressen over quality improvement, business excellence, innovatie, supplier auditing, process en verandermanagement.

René Gouwens

René Gouwens

René Gouwens is programmamanager en docent bij NEN Training & Advies. Hij is betrokken geweest bij diverse implementatieprojecten bij een keur aan organisaties. Zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansbedrijven als bij multinationals. Ook is hij lid van NEN Normcommissie Kwaliteitsmanagement. René treedt regelmatig op als docent op het gebied van de nieuwe ISO-normen, ISO 9001 en ISO 14001 en auditing. Ook is hij auteur van diverse artikelen en whitepapers op deze terreinen.

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.

Bij inschrijven meerdere deelnemers

Wanneer u zich met meerdere mensen opgeeft voor deze training, gelieve in het opmerkingenveld aan te geven wie de beheerder van de webtool ISO 9001 wordt.
De webtool ISO 9001 wordt per bedrijf eenmaal verstrekt en er is 1 beheerder. De beheerder is degene die acties coördineert en uitzet in de organisatie om ISO 9001 conformiteit te verkrijgen.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte

Is dit de juiste training voor u of zoekt u een andere training ISO 9001?