Overstappen op de nieuwe ISO 22000

Inhoud

Duur Hele dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 15
Voor wie QA-managers, coördinatoren en medewerkers op het gebied van voedselveiligheidsmanagement
Prijs € 580,00 excl. BTW

U houdt zich bezig met de implementatie en het onderhoud van een kwaliteitssysteem gebaseerd op ISO 22000. U kent uw organisatie, u heeft de nieuwe ISO 22000 in uw bezit. Maar het daadwerkelijk aan de slag gaan met de norm is een volgende stap waar u nog ondersteuning bij zoekt.

Deze training gaat in op de inhoud en impact van de nieuwe ISO 22000 ‘Managementsystemen voor voedselveiligheid’. Wat betekent de nieuwe HLS-hoofdstructuur, wat zijn de kerneisen van ISO 22000 en hoe kunt u hiermee aan de slag. Doel is dat u leert hoe u de belangrijkste wijzigingen kunt interpreteren en hoe u uw organisatie door de transitie van ISO 22000:2005 naar de 2018-versie kunt leiden.

Resultaat

  • U weet de opbouw en inhoud van ISO 22000:2018
  • U kent de meest essentiële wijzigingen in de eisen van ISO 22000:2005 naar ISO 22000:2018
  • U weet hoe u deze wijzigingen vertaalt naar uw organisatie en managementsysteem
  • U heeft in grote lijnen het transitieproces doorlopen
  • U bent in staat om een plan van aanpak op te stellen voor de transitie binnen uw eigen organisatie

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht):

NEN-EN-ISO 22000:2018 nl

NEN-EN-ISO 22000:2018 en

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Programma

09.30 Introductie, uitleg training, verwachtingen
HLS en veranderingen in de norm
Aan de slag met de (belangrijkste) wijzigingen
12.30 - 13.30 Lunch
Conclusies voor de (eigen) organisatie(s)
Plan van aanpak voor de overstap naar de nieuwe ISO 22000
16.30 Afronding

Docenten

Paul Besseling

Paul Besseling

Paul Besseling is voedingsmiddelentechnoloog en sinds 1995 werkzaam als senior adviseur en trainer voedingsveiligheid bij Précon Food Management. Hij heeft brede kennis van de veiligheid van voedsel en van de gerelateerde normen en wetgeving. Hij schreef een aantal publicaties waaronder "Hazard and risk analysis in food processing". Paul is lid van de Nederlandse normalisatiecommissie voor ISO 22000, heeft meegewerkt aan de nieuwe ISO 22000:2018 en vertegenwoordigt ISO binnen de Codex Alimentarius.

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.