Workshop ISO 9001/ISO 14001: Wijzigingen

2e persoon 50% korting

Inhoud

Duur Halve dag van 12.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers Max. 20
Voor wie KAM-managers, -coördinatoren en -medewerkers die zich bezig houden met het opzetten en invoeren van een (kwaliteits- en/of milieu)managementsysteem en die tijdig willen weten welke wijzigingen belangrijk zijn voor het managementsysteem in de eigen organisatie.-coördinatoren, adviseurs, directies, kwaliteitverbeterteams en auditoren (extern en intern).
Prijs € 300,00 excl. BTW
In samenwerking met

De interactieve workshop 'Wijzigingen ISO 9001 en ISO 14001' gaat in op de inhoud en impact van de nieuwe ISO-normen: Wat betekent de nieuwe HLS-hoofdstructuur, wat zijn de kerneisen voor managementsysteemnormen en de belangrijkste managementthema’s, welke specifieke aanvullende eisen worden gesteld in de nieuwe ISO-normen. En wat zijn de consequenties voor het certificatieproces.

De norm en haar consequenties worden besproken door NEN in samenwerking met TÜV Nederland. Zo hoort u ook de eerste inzichten en ervaringen vanuit de kant van een certificerende instelling.

De managementsysteemnormen ISO 9001 en ISO 14001 zijn ingrijpend herzien en 15 september 2015 gepubliceerd. De nieuwe normen volgen de nieuwe ‘HLS-hoofdstructuur’ en omvatten specifieke aanvullingen voor kwaliteit en milieu.

De meest opvallende verandering is de nieuwe structuur. Ieder managementsysteem wordt voortaan gebaseerd op dezelfde algemeen geldende kerneisen - High Level Structure (HLS) - met specifieke aanvullingen voor kwaliteits- en milieumanagement.
De wijzigingen sluiten aan bij de uitdagingen waarmee organisaties de komende jaren te maken hebben. De nieuwe generatie managementsystemen moet bijdragen aan het dynamisch omgaan met veranderingen, aan corporate governance, compliancemanagement en risicomanagement.

Resultaat

  • Kennis van de inhoud van de nieuwe ISO 9001 of ISO 14001
    (geef uw voorkeur op bij uw inschrijving in het opmerkingenveld)
  • Kennis van High Level Structure (HLS) en de kerneisen van de nieuwe generatie managementsysteemnormen
  • Kennis van de impact van de wijzigingen voor het managementsysteem van uw organisatie
  • Kennis van de impact van de nieuwe ISO's op het certificatieproces

Voorwaarden 2e persoon 50% korting
Heeft u interesse in beide sessies, dus zowel ISO 9001 als ISO 14001? Dan bieden we u de mogelijkheid om met een tweede persoon naar de training te komen, die dan de parallelsessie volgt. Die persoon ontvangt dan 50% korting en betaalt € 150,00.

Praktijkgids 'Overstappen op ISO 9001' of praktijkgids 'Overstappen op ISO 14001'
U ontvangt bij deze workshop de praktijkgids 'Overstappen op ISO 9001' OF de praktijkgids 'Overstappen op ISO 14001' (afhankelijk van de door u gekozen parallelsessie) als onderdeel van het trainingsmateriaal.

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN-ISO 9001:2015 nl
Kwaliteitsmanagementsystemen - Eisen

NEN-EN-ISO 14001:2015 nl
Milieumanagementsystemen - Eisen met richtlijnen voor gebruik

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Programma

12.30 Welkom, inleiding
Plenair
De nieuwe HLS hoofdstructuur
De kerneisen voor managementsysteemnormen
De belangrijkste managementthema’s
14.30 - 15.00 Pauze
Parallelsessie
Inhoud nieuwe ISO 9001 OF ISO 14001 (geef uw voorkeur op bij uw inschrijving)
Impact van de nieuwe normen op uw bestaande managementsysteem
Impact van de nieuwe normen op het certificatieproces
16.30 Afronding

Docenten

René Gouwens

René Gouwens

René Gouwens is programmamanager en docent bij NEN Training & Advies. Hij is betrokken geweest bij diverse implementatieprojecten bij een keur aan organisaties. Zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansbedrijven als bij multinationals. Ook is hij lid van NEN Normcommissie Kwaliteitsmanagement. René treedt regelmatig op als docent op het gebied van de nieuwe ISO-normen, ISO 9001 en ISO 14001 en auditing. Ook is hij auteur van diverse artikelen en whitepapers op deze terreinen.

Dick Hortensius

Dick Hortensius

Dick Hortensius is een internationale autoriteit voor normalisatie op het gebied van managementsystemen. Hij is secretaris van het ISO-secretariaat voor Environmental Auditing. De laatste jaren heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de ontwikkeling van de ISO-managementsysteemnormen. Ook nationaal is hij actief in projecten op het gebied van managementsystemen, zoals de herziening van NTA 8620 (veiligheidsmanagement), de ontwikkeling van NPR 9036 (MVO due diligence) en het opstellen van een certificatieschema voor ISO 55001 (assetmanagement).

Hendrik Schoenmakers

Hendrik Schoenmakers

Hendrik Schoenmakers is teamleider Industrie & Dienstverlening bij TÜV Nederland en bij de business unit certificatie verantwoordelijk voor de prestaties van het marktteam Industrie & dienstverlening. Vanuit deze rol binnen TÜV verantwoordelijk voor de interpretatie en kennisdeling van onder andere ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. Hendrik heeft als Lead Auditor ervaring in de bouw, dienstensector en het industriële MKB.

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 300,00 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte