HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: kwaliteitsmanagement zorg in de praktijk

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers max. 15
Voor wie Deze training is nuttig voor iedereen in de zorgsector die kwaliteit in zijn portefeuille heeft, zoals kwaliteitsmanagers en -coördinatoren, adviseurs, directies en, kwaliteitverbeterteams.
Prijs € 985,00 excl. BTW

U gaat binnen uw zorginstelling aan de slag met een kwaliteitsmanagementsysteem. Maar welke stappen moet u nemen, zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering, de relevante kwaliteitsrisico's omvat en draagvlak heeft binnen uw organisatie?

Deze training leert u in twee dagen alles wat u moet weten om te komen tot een praktisch en efficiënt werkend kwaliteitsmanagementsysteem. Met aandacht voor de specifieke overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende kwaliteitsmodellen.

Na afloop heeft u niet alleen de kennis om het systeem op te zetten, maar weet u ook uw collega’s enthousiast te maken. En natuurlijk moet ook het management achter het systeem staan. U kunt aangeven waarom maatregelen genomen (moeten) worden en wat dit betekent voor de organisatie.

Resultaat

  • U kunt de eisen vertalen naar de praktijk van uw organisatie
  • U kunt een beheersbaar en eenvoudig te onderhouden kwaliteitsmanagementsysteem opzetten;
  • U weet hoe u een projectplanning opstelt voor het invoeren van het systeem
  • U weet waarmee u rekening moet houden bij interne audits en directiebeoordeling
  • U weet hoe certificatie in zijn werk gaat

Leergang
Deze training is onderdeel van de 'Leergang HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: kwaliteitsmanagement in de zorg'. Deze bestaat uit 3 modules. Hierbij geldt een combinatiekorting van maar liefst 20%.

Bekijk leergang

Voorkennis

Voor het volgen van deze training is kennis van de norm nodig, bijvoorbeeld via de training 'HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: introductie kwaliteitsmanagement in zorg' of zelfstudie.

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN 15224:2017 nl

NEN-EN-ISO 9001:2015 nl

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Programma

Dag 1
9.30 uur Introductie
10:00 uur Waarom van een KMS
11:00 uur Introductie KMS-normen
12:30 uur Lunch
13:15 uur Zorg dat de goede dingen worden gedaan
- stel de uitgangspunten vast
- stel het toepassingsgebied en de processen vast
- sluit aan op de managementstructuur
16.30 uur Afsluiting
Dag 2
9:30 uur Korte terug- en vooruitblik
10:00 uur Zorgen dat de goede dingen worden gedaan
- plan de beheersmaatregelen
- organiseer de operationele processen
- inrichten managementinformatie
12:30 uur Lunch
13:15 uur Vervolg
14:00 uur Invoeren
- bereid medewerkers voor
- laat het systeem werken
- certificatie
- onderhoud en verbeteren
16-30 uur Afsluiting

Docent

Corné Adriaansen

Corné Adriaansen

Corné is als afgestudeerd Master of Strategic Management inmiddels 10 jaar actief als senior adviseur Kwaliteit en Beleid in de sectoren zorg en welzijn. Na dienstverbanden bij o.a. CZ zorgverzekeraar en Thuiszorg Breda heeft hij de overstap gemaakt naar de advieswereld, de laatste 3 jaren bij AdCase te Oldenzaal. Hij begeleidt onder andere organisaties bij het ontwikkelen en onderhouden van hun kwaliteitsmanagementsysteem en is sparringpartner voor directies en raden van bestuur op strategisch niveau. Naast zijn werkzaamheden als senior adviseur Kwaliteit en Beleid is Corné werkzaam als docent binnen de opleiding Management in de Zorg aan de Avans Hogeschool te Breda en Den Bosch. Hij verzorgt daar onder meer vakken als Financiering in de Zorg, Kwaliteit en Strategie. Daarnaast is hij onder andere docententrainer, examinator, eindscriptiebegeleider en betrokken bij diverse commissies. Corné is op dit moment lid van de Nederlandse normcommissie NEN EN 15224 en voormalig lid van het Centraal College van Deskundigen Zorg en Welzijn

Datum en locaties

Inschrijven € 985,00 excl. BTW p.p.

Gerelateerd

Webtool HKZ