HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: introductie kwaliteitsmanagement in zorg

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers max. 15
Voor wie Deze interactieve workshop is nuttig voor kwaliteitsfunctionarissen die zich bezig houden met het opzetten en invoeren van een kwaliteitsmanagementsysteem in de zorg.
Prijs € 580,00 excl. BTW

Online training mogelijkheid HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: introductie kwaliteitsmanagement in zorg

De training van 8 april is in verband met de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, als fysieke training afgelast. NEN heeft samen met de docent een online alternatief ontwikkeld, waardoor de training toch door kan gaan. U kunt dan vanuit huis of werk via een computer deelnemen aan deze training.
Bij deelname aan deze online training ontvangt u 25% korting op de reguliere prijs.

Kiest u voor de online training dan ontvangt u van ons een link en een korte instructie. Op het tijdstip dat de online training begint, klikt u op de link. U heeft niets anders nodig dan een computer met internetverbinding. Tijdens de online training zijn er voldoende pauzes ingeregeld. Het lesmateriaal ontvangt u vooraf per e-mail.

Hoe ziet de online training eruit?
De docent Sonja Akkerman geeft de presentatie. Zij zal ook opdrachten geven en deze met de groep bespreken. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. U typt uw vraag in, en de docent ziet deze op zijn scherm verschijnen en zal deze beantwoorden. De docent zal zoveel als mogelijk het normale programma van de training volgen.

Tijdsduur
De training start om 9.30 uur. Wij verwachten dat de training om ca. 16.00 uur afgelopen is. Er zullen voldoende pauzes zijn om even achter uw scherm vandaag te gaan.

Nieuw
Het geven van trainingen in een andere variant dan klassikale trainingen is voor de docent niet nieuw. Voor NEN wel en misschien voor u ook. Wij hopen dat u wilt deelnemen aan dit experiment en horen na de training graag uw opmerkingen.

Stakeholders bij uw zorginstelling, zoals bijvoorbeeld verzekeraars en/of overheden eisen een KMS. U heeft daarbij tegenwoordig een brede keus aan instrumenten om tegemoet te komen aan deze eis. Maar welk managementsysteem is relevant voor u en welke sluit voor u aan bij interne en externe ontwikkelingen?

In deze training wordt ingegaan op het waarom van een managementsysteem en hoe dit kan bijdragen aan de kwaliteit van de patiƫntenzorg. Daarnaast wordt vastgesteld welke norm in uw situatie van toepassing zou kunnen zijn. Hierbij wordt een vergelijking gemaakt van doel, overeenkomsten en verschillen en toegevoegde waarde van HKZ, NEN-EN 15224 en ISO 9001 en hoe deze normen uit zouden kunnen werken voor u in de praktijk.

Resultaat

  • U weet wat de waarde van een kwaliteitsmanagementsysteem is voor uw organisatie
  • U weet wat HKZ, NEN-EN 15224 en ISO 9001 inhouden
  • U weet wat de overeenkomsten en verschillen zijn van deze normen
  • U weet of en welke norm dan het beste aansluit bij uw organisatie
  • U heeft een eerste inzicht wat de norm praktisch voor u zou betekenen

Leergang
Deze training is onderdeel van de 'Leergang HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: kwaliteitsmanagement in de zorg'. Deze bestaat uit 3 modules. Hierbij geldt een combinatiekorting van maar liefst 20%.

Bekijk leergang

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN 15224:2017 nl

NEN-EN-ISO 9001:2015 nl

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Programma

9.30 Voorstelronde
10:00 Waarom een KMS
Waarde en waarom kwaliteitsmanagementsysteem
Opdracht 1
11:00 Introductie normen kwaliteit deel 1
Kenmerken (overeenkomsten en verschillen
High Level Structure (HLS)
Opdracht 2
Model en vorm
Deming Cirkel
Modellen ISO 9001, NEN-EN 15224 en HKZ
12.30 Lunch
13.15 Introductie normen kwaliteit deel 2
Opbouw en inhoud normparagrafen ISO 9001, NEN-EN 15224 en HKZ
Basisprincipes kwaliteit
14.45 Hoe een keuze te maken
Praktische consequenties
Keuze norm (afweging d.m.v. stakeholderanalyse en interne en externe ontwikkelingen)
Keuze wel of niet certificeren
Overweging
16.15 Afsluiting
Vragen
16.30 Einde training
Deelnemer certificaat
Evaluatie digitaal

Docent

Sonja Akkerman

Sonja Akkerman

Afgestudeerd als organisatie sociologe en quality engineer houdt Sonja zich sinds de jaren negentig bezig met systemen en certificatie rondom kwaliteit, veiligheid en sinds de laatste 8 jaar ook met duurzaamheid. Nadat zij bijna 10 jaar als lead auditor en trainer voor een Certificerende instelling had gewerkt, is zij sinds 2001 een eigen trainings- coaching- en adviesbedrijf begonnen gespecialiseerd in risico management en het opzetten van MVO, HKZ, ISO, VCA systemen. Daarnaast is ze bestuurslid van een stichting en freelance lead auditor. Zij heeft ervaring in zowel de profit sector als van oudsher gezondheidszorg en welzijn. De laatste 10 jaar is zij daarnaast ook werkzaam als adviseur bij LENS business software en gebruikt ze haar expertise om software voor kwaliteitssysteem op maat in te richten naar de wensen van de klant.

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.

Gerelateerd

Webtool HKZ