HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: kwaliteitsmanagement zorg in de praktijk

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers max. 15
Voor wie Deze training is nuttig voor iedereen in de zorgsector die kwaliteit in zijn portefeuille heeft, zoals kwaliteitsmanagers en -coördinatoren, adviseurs, directies en, kwaliteitverbeterteams.
Prijs € 985,00 excl. BTW

U gaat binnen uw zorginstelling aan de slag met een kwaliteitsmanagementsysteem. Maar welke stappen moet u nemen, zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering, de relevante kwaliteitsrisico's omvat en draagvlak heeft binnen uw organisatie?

Deze training leert u in twee dagen alles wat u moet weten om te komen tot een praktisch en efficiënt werkend kwaliteitsmanagementsysteem. Met aandacht voor de specifieke overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende kwaliteitsmodellen.

Na afloop heeft u niet alleen de kennis om het systeem op te zetten, maar weet u ook uw collega’s enthousiast te maken. En natuurlijk moet ook het management achter het systeem staan. U kunt aangeven waarom maatregelen genomen (moeten) worden en wat dit betekent voor de organisatie.

Resultaat

  • U heeft inzicht in het waarom van een kwaliteitsmanagementsysteem.
  • U heeft overzicht van de meest gebruikte managementsysteemnormen in de zorg
  • U kent de te borgen aspecten van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS)?
  • U kunt een praktisch stappenplan toepassen om te komen tot een praktisch en gedragen kwaliteitsmanagementsysteem conform HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001

Leergang
Deze training is onderdeel van de 'Leergang HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: kwaliteitsmanagement in de zorg'. Deze bestaat uit 3 modules. Hierbij geldt een combinatiekorting van maar liefst 20%.

Bekijk leergang

Voorkennis

Voor het volgen van deze training is kennis van de norm nodig, bijvoorbeeld via de training 'HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: introductie kwaliteitsmanagement in zorg' of zelfstudie.

Belangrijke normen bij deze training (niet verplicht)

NEN-EN-ISO 9001:2015 nl
Kwaliteitsmanagementsystemen - Eisen

NEN-EN 15224:2017 en

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Programma

Dag 1
9.30 Introductie
10:00 Waarom van een KMS
11:00 Introductie KMS-normen
12:30 Lunch
13:15 Zorg dat de goede dingen worden gedaan
- stel de uitgangspunten vast
- stel het toepassingsgebied en de processen vast
- sluit aan op de managementstructuur
16:00 - 16.30 Afsluiting
Dag 2
9:30 Korte terug- en vooruitblik
10:00 Zorgen dat de goede dingen worden gedaan
- plan de beheersmaatregelen
- organiseer de operationele processen
- inrichten managementinformatie
12:30 Lunch
13:15 Vervolg
14:00 Invoeren
- bereid medewerkers voor
- laat het systeem werken
- certificatie
- onderhoud en verbeteren
16:15 -16-30 Afsluiting

Docent

Corné Adriaansen

Corné Adriaansen

Corné is als afgestudeerd Master of Strategic Management inmiddels 10 jaar actief als senior adviseur Kwaliteit en Beleid in de sectoren zorg en welzijn. Na dienstverbanden bij o.a. CZ zorgverzekeraar en Thuiszorg Breda heeft hij de overstap gemaakt naar de advieswereld, de laatste 3 jaren bij AdCase te Oldenzaal. Hij begeleidt onder andere organisaties bij het ontwikkelen en onderhouden van hun kwaliteitsmanagementsysteem en is sparringpartner voor directies en raden van bestuur op strategisch niveau. Naast zijn werkzaamheden als senior adviseur Kwaliteit en Beleid is Corné werkzaam als docent binnen de opleiding Management in de Zorg aan de Avans Hogeschool te Breda en Den Bosch. Hij verzorgt daar onder meer vakken als Financiering in de Zorg, Kwaliteit en Strategie. Daarnaast is hij onder andere docententrainer, examinator, eindscriptiebegeleider en betrokken bij diverse commissies. Corné is op dit moment lid van de Nederlandse normcommissie NEN EN 15224 en voormalig lid van het Centraal College van Deskundigen Zorg en Welzijn

Beoordelingen NEN Trainingen

Datum en locaties

Inschrijven € 985,00 excl. BTW p.p.

Bedrijfstraining

Zijn er meerdere collega's die deze training willen volgen? Kies dan voor een bedrijfstraining. Alle medewerkers volgen dezelfde training en specifieke bedrijfscases kunnen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Prijsvoordeel vanaf 4 personen
  • Voeg eigen cases toe
  • Bepaal zelf datum & locatie

Offerte

Gerelateerd

Webtool HKZ