NEN 7510: Informatiebeveiliging in de zorg - de norm verklaard

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers max. 15
Voor wie Deze training is nuttig voor iedereen die verantwoordelijk is voor, of betrokken bij de beveiliging van bedrijfsinformatie in de zorg.
Prijs € 580,00 excl. BTW

U overweegt serieus, of heeft al besloten, om NEN 7510 in te voeren. Een belangrijke stap, waarbij u zult ervaren dat NEN 7510 uw organisatie meer toegevoegde waarde kan bieden dan alleen op het gebied van informatiebeveiliging. NEN 7510 is een belangrijk instrument om invulling te geven aan wet- en regelgeving als WGBO en AVG.

Maar wat is dan precies die toegevoegde waarde voor uw organisatie en aan welke concrete eisen moet u voldoen? Hoe vertaalt u de eisen uit de norm naar uw organisatie? En wat is de mogelijke impact van een kwaliteitsmanagementsysteem voor uw organisatie?

Na afloop van deze eendaagse training begrijpt u precies wat de eisen uit NEN 7510 betekenen. U kunt makkelijker de juiste keuzes maken bij het vertalen van de norm naar uw organisatie. Hierdoor kunt u aantonen dat uw informatiebeveiligingsmanagementsysteem aan de eisen voldoet.

Resultaat

  • U weet wat informatiebeveiligingsmanagement inhoudt
  • U heeft inzicht in de toegevoegde waarde van een informatiebeveiligings-managementsysteem voor uw organisatie
  • U weet wat NEN 7510:2017 inhoudt
  • U kent de eisen die NEN 7510:2017 stelt
  • U kent de toegevoegde waarde van de NEN 7510:2017
  • U kent de relatie met generieke norm voor informatiebeveiliging ISO 27001:2013
  • U kent de relatie met relevante wet- en regelgeving als WGBO en AVG
  • U weet hoe u de eisen uit NEN 7510:2017 interpreteert naar uw organisatie

Leergang
Deze training is onderdeel van de leergang 'Informatiebeveiliging in de zorg'. Deze bestaat uit 3 modules. Hierbij geldt een combinatiekorting van maar liefst 20%.

Bekijk leergang

Belangrijke norm bij deze training

De norm NEN 7510 is voortaan kosteloos beschikbaar. Ga hiervoor naar www.webtoolnen7510.nl

Programma

Dag 1
9.30 uur Informatiebeveiliging en NEN 7510
Wet- en regelgeving oa WGBO en AVG
High Level Structure (HLS)
12.30 uur Lunch
13.15 uur Wegwijs in de norm NEN 7510
- Context van de organisatie
- Leiderschap
- Planning
- Ondersteuning
- Uitvoering
- Evaluatie van de prestaties
- Verbetering
- Bijlage A en B
Toegevoegde waarde van NEN 7510

Docent

Monique de Groot

Monique de Groot

Monique de Groot heeft brede ervaring in enerzijds het adviseren van organisaties bij vraagstukken op het gebied van organisatie, processen, ICT, kwaliteit, efficiency en effectiviteit en anderzijds het leveren van IT-audit gerelateerde services o.a. IT-audits, informatiebeveiliging, uitvoeren van nulmetingen en assurance-opdrachten. Zij heeft ervaring in diverse branches alsmede in de controlepraktijk. Geïnspireerd door mensen, processen en ICT, zet zij zich in voor de verbetering van kwaliteit in organisaties, processen, inzet van ICT en dienstverlening alsmede voor het optimaliseren van de interactie en integratie tussen organisaties, processen en ICT. Dit met algehele aandacht voor de inbedding van de oplossing, verantwoordelijkheid, resultaat en een praktische, pragmatische & persoonlijke aanpak.

Theo de Breed

Theo de Breed

Theo de Breed is algemeen directeur van Risk Knowledge. Hij heeft een zeer brede ervaring als IT-auditor (draagt zorg voor de communicatie, het plannen en de kwaliteit van de uitvoering van de IT-audit werkzaamheden bij cli├źnten in de Gezondheidszorg). De heer De Breed is nauw betrokken bij de controle van een aantal grote instellingen, in de Care en in de Cure, waaronder academische en algemene ziekenhuizen. Behalve als IT-auditor heeft hij jarenlange ervaring als leidinggevende van een ICT-afdeling binnen een gezondheidszorg-instelling. Als lid van de kennisgroep ICT in de Zorg is hij verbonden aan de NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors.

Datum en locaties

Inschrijven € 580,00 excl. BTW p.p.