NEN 7510: Informatiebeveiliging in de zorg - in de praktijk

Inhoud

Duur Twee dagen van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers max. 15
Voor wie Deze training is nuttig voor iedereen die verantwoordelijk is voor, of betrokken bij de beveiliging van bedrijfsinformatie in de zorg.
Prijs € 985,00 excl. BTW

Online training mogelijkheid NEN 7510 Informatiebeveiliging in de zorg - in de praktijk

In verband met de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus te beperken is de training als fysieke training op 15 en 16 juli afgelast. NEN en de docent Theo de Breed hebben echter een online alternatief ontwikkeld, waarmee de training in een volwaardige online variant toch kan plaatsvinden.
Bij deelname aan deze online training ontvangt u 25% korting op de reguliere prijs.

Als u deelneemt aan een online training, kunt u vanuit huis via een computer deelnemen. U krijgt van ons een link. Op het tijdstip dat de online training begint, klikt u op de link. U heeft niets anders nodig dan een computer (met camera en microfoon en een internetverbinding). Het lesmateriaal ontvangt u vooraf per e-mail.

Hoe ziet de online training eruit?
De docent Theo de Breed heeft het programma ingedeeld in een aantal korte blokken, afgewisseld met pauzes. In de blokken wordt uitleg gegeven en er worden opdrachten gemaakt. Tevens heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en te discussiëren met de andere deelnemers.
De docent zal zoveel als mogelijk het normale programma van de training volgen. Na de eerste ervaringen blijkt dat de online trainingen interactief, nuttig en leerzaam zijn. Net zoals de klassikale trainingen die u van ons gewend bent.

Tijdsduur
Beide dagen start de training om 9.30 uur. Wij vragen u om zo’n 15 minuten van tevoren al verbinding te maken. We sluiten de training rond 16.30 uur af. Er zullen voldoende pauzes zijn om even achter uw scherm vandaan te gaan.

U staat voor de taak vorm te geven aan informatiebeveiliging binnen uw organisatie. Maar waar begint u? Hoe stelt u een goed informatiebeveiligingsbeleid op? Informatiebeveiliging is een verantwoordelijkheid van alle betrokkenen in de zorg. Met de beveiliging waarborgt u de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die nodig is om uw patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden.

Na afloop van deze tweedaagse training heeft u voldoende kennis om een eenvoudig te onderhouden managementsysteem voor informatiebeveiliging volgens NEN 7510 op te zetten en in te voeren. Tijdens deze training doorloopt u aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden, casus en hulpmiddelen de belangrijkste stappen om een informatiebeveiligingsmanagementsysteem
te ontwikkelen.

Resultaat

  • U kunt de eisen uit NEN 7510 vertalen naar de praktijk van uw organisatie
  • U kunt een beheersbaar en eenvoudig te onderhouden informatiebeveiligingsmanagementsysteem opzetten
  • U kunt een informatiebeveiligingsbeleid opstellen
  • U kunt een risicoanalyse voor het vaststellen van beveiligingsmaatregelen uitvoeren
  • U weet hoe uw systeem het voldoen aan wetgeving als WGBO en AVG kan ondersteunen
  • U kunt een risicoanalyse voor het vaststellen van beveiligingsmaatregelen uitvoeren
  • U weet hoe u een planning en control cyclus opzet
  • U kunt een auditprogramma opstellen en uitvoeren
  • U weet hoe u een bewustwordingscampagne opzet
  • U weet hoe u omgaat met certificatie

Leergang
Deze training is ook te volgen als onderdeel van de 'Leergang Informatiebeveiliging in de zorg'. Deze bestaat uit 3 modules. Hierbij geldt een combinatiekorting van maar liefst 20%.

Bekijk de leergang

Voorkennis

Kennis van de norm is nodig, bijvoorbeeld via training NEN 7510: informatiebeveiliging in de zorg - de norm verklaard of zelfstudie.

Belangrijke norm bij deze training

De norm NEN 7510 is voortaan kosteloos beschikbaar. Ga hiervoor naar www.webtoolnen7510.nl

Programma

Dag 1
Informatiebeveiliging
Wat is een ISMS
Stappenplan ISMS
Bepalen scope ISMS
bepalen beleidsuitgangspunten
Toekennen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
Bepalen planning & controlcyclus
Inventarisatie informatiemiddelen
Informatiebeveiliging volgens NEN 7510
Classificatie van informatiemiddelen
Dag 2
Uitvoeren risico analyse
Opstellen statement of applicability (Verklaring van toepasselijkheid)
Opstellen beveiligingsplan
Treffen beveiligingsmaatregelen (Technisch, Fysiek, Organisatorisch)
opzetten auditplan
Uitvoeren audits
Documenteren
Uitvoeren presentatie
Evaluatie

Docent

Theo de Breed

Theo de Breed

Theo de Breed is algemeen directeur van Risk Knowledge. Hij heeft een zeer brede ervaring als IT-auditor (draagt zorg voor de communicatie, het plannen en de kwaliteit van de uitvoering van de IT-audit werkzaamheden bij cliënten in de Gezondheidszorg). De heer De Breed is nauw betrokken bij de controle van een aantal grote instellingen, in de Care en in de Cure, waaronder academische en algemene ziekenhuizen. Behalve als IT-auditor heeft hij jarenlange ervaring als leidinggevende van een ICT-afdeling binnen een gezondheidszorg-instelling. Als lid van de kennisgroep ICT in de Zorg is hij verbonden aan de NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors.

Datum en locaties

Inschrijven € 985,00 excl. BTW p.p.