NEN 7510 en AVG – de AVG verklaard

Inhoud

Duur Halve dag van 13:00 tot 17:00 uur (incl. inlooplunch)
Aantal deelnemers max. 20
Voor wie Deze training AVG is nuttig voor iedereen die verantwoordelijk is voor het zorgvuldig omgaan met (bijzondere) persoonsgegevens in de uitwisseling van bedrijfsinformatie.
Prijs € 300,00 excl. BTW
In samenwerking met

Naast kennis van NEN 7510 wilt u thuis raken in de AVG om zo de privacy van (bijzondere) persoonsgegevens te kunnen waarborgen. Wat zijn de kernbegrippen en beginselen uit de wet en waar zitten de valkuilen? Hoe helpt de wet om uw informatiebeveiliging ook op het punt van de bescherming van de persoonsgegevens optimaal te laten zijn? Hoe kunnen we de open normen van de AVG nader invullen met normen als NEN 7510?

Na afloop van deze training weet u wat de AVG inhoudt. U weet welke juridische afwegingen nodig zijn om aan de AVG-compliant te zijn en welke andere normen relevant kunnen zijn bij het invullen van de open normen van de AVG.

Resultaat

  • U weet wat de AVG inhoudt
  • U heeft inzicht in wat de AVG betekent voor het verwerken van (bijzondere categorieën van) persoonsgegevens in uw organisatie.
  • U weet welke eisen de AVG stelt aan nieuwe informatie-uitwisselingen zoals het doen van Privacy Impact assessments en het toepassen van privacy-by-design.
  • U weet welke andere normen relevant zijn in de koppeling tussen AVG en NEN 7510

Leergang
Deze training is onderdeel van de leergang 'AVG in de zorg'. Deze bestaat uit 3 trainingen. Hierbij geldt een combinatiekorting van maar liefst 17%.

Bekijk leergang

Belangrijke norm bij deze training

De norm NEN 7510 is kosteloos beschikbaar. Ga hiervoor naar www.werkenmetnen7510.nl

Programma

13.00 uur Introductie
Privacy wetgeving in den brede
14.30 uur AVG nader bekeken
Kern-begrippen en beginselen van de AVG
Oefencasus ´hoe kijkt een jurist naar een informatie-vraagstuk?
15.30 uur PIA´s. Wanneer en hoe?
Privacy-by-design. Wanneer en hoe?
Oefencasus
17.00 uur Einde

Docent

Walter van Holst

Walter van Holst

Walter van Holst is een zeer ervaren privacyjurist. Als bedrijfskundige en jurist heeft hij veel affiniteit en lange en brede ervaring met interdisciplinaire vraagstukken. Vooral op het raakvlak van recht en technologie met een nadruk op de bescherming van persoonsgegevens, zowel binnen organisaties als in ketens en in de relatie met dienstverleners. Sinds januari 2018 werkt Walter bij PBLQ. Daarvoor was hij veertien jaar lang IT-juridisch adviseur bij een interdisciplinair adviesbureau gespecialiseerd in vraagstukken in de relatie tussen afnemer en leverancier van ICT, zowel in de publieke als de private sector.

Datum en locaties

Inschrijven € 300,00 excl. BTW p.p.