Overstappen op NEN-EN-ISO 13485:2016: Kwaliteitsmanagement voor medische hulpmiddelen

Inhoud

Duur Een dag van 09.30 tot 16.30 uur
Aantal deelnemers max. 20
Voor wie Deze training is nuttig voor kwaliteitsmanagers en -coördinatoren, QA/QS managers en -coördinatoren, productmanagers, R&D managers, adviseurs en managers regulatory affairs.
Prijs € 580,00 excl. BTW

De managementsysteemnorm ISO 13485 is herzien en 1 maart 2016 gepubliceerd. Deze training is speciaal bedoeld organisaties te ondersteunen die over een kwaliteitsmanagementsysteem beschikken conform ISO 13485 en de overstap willen maken naar de nieuwe norm.

De training gaat in op de inhoud en impact van de nieuwe NEN-EN-ISO 13485. Wat betekent de nieuwe norm voor u, wat zijn de gewijzigde eisen, welke specifiek nieuwe eisen worden gesteld in de nieuwe ISO-norm? Alle verschillen komen aan bod, inclusief de consequenties hiervan voor uw praktijk. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een plan van aanpak. hoe de overstap vorm te geven.

Resultaat

  • U weet wat ISO 13485:2016 inhoudt
  • U kent de eisen die ISO 13485:2016 stelt
  • U heeft zicht op de voor u belangrijkste aandachtspunten
  • U kunt aan de slag met de belangrijkste wijzigingen
  • U heeft een plan van aanpak voor het ondersteunen van de transitie binnen uw eigen organisatie

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Belangrijke normen bij deze training (Niet verplicht)

NEN-EN-ISO 13485:2016 nl

NEN-EN-ISO 9001:2015 nl

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
Als deelnemer aan deze training krijgt u 15% korting op bovenstaande normen. Geef hiervoor bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier aan dat u de normen wilt bestellen.

Programma

Bespreken wijzigingen in de norm.
Bespreken van de consequenties.
Werken aan een plan van aanpak.

Docent

Robert van Boxtel

Robert van Boxtel

Na zijn studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente, is de heer Van Boxtel gaan werken als chemisch engineer bij verschillende bedrijven in Nederland en de Verenigde Staten. Na 8 jaar maakte hij de overstap naar KEMA Quality B.V. (nu Dekra Certification B.V.). Hij was daar 7 jaar Sr. Project Manager Certification Medical Devices (non-active medical devices) waarbij hij wereldwijd projecten coördineerde en uitvoerde als lead auditor van kwaliteitsmanagementsystemen (ISO 9001, ISO 13485, CMDCAS) en CE- en 510(k)-conformiteit. Sinds 2010 werkt hij als Principle Consultant Medical Devices bij MD Project BV.