HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001 training?

Dé normen voor kwaliteitsmanagementsystemen in de zorg

Stakeholders bij uw zorginstelling, zoals bijvoorbeeld verzekeraars en/of overheden eisen een KMS. U heeft daarbij tegenwoordig een brede keus aan instrumenten om tegemoet te komen aan deze eis. Maar welk managementsysteem is relevant voor u en welke sluit voor u aan bij interne en externe ontwikkelingen?

In de zorg is er een brede keuze aan keurmerken van checklists tot volwaardige managementsystemen. NEN-HKZ draagt hier aan bij via drie normen, die allen vallen onder een stelsel van geaccrediteerde certificatie.

HKZ
HKZ staat voor Harmonisatie kwaliteitsmanagement zorg. De HKZ normen zijn een sectorspecifieke vertaling van ISO 9001 voor de zorg en dan voornamelijk de care, niet de cure (ziekenhuizen). HKZ heeft 22 disicplinespecifieke normen die allen gebaseerd zijn op ISO 9001 en compatibel zijn met ISO 9001. Daarnaast nog een aantal andere normen.

NEN-EN 15224
Europese norm voor kwaliteit van zorg. Gebaseerd op ISO 9001 en een sectorspecifieke uitwerking. De norm geeft 12 kwaliteitskenmerken van zorg. Organisaties moeten bepalen welke daarvan relevant zijn en hoe ze deze binnen hun KMS borgen. Wordt momenteel herzien naar een HLS-based norm.

ISO 9001
Dit is de generieke norm voor kwaliteitsmanagement. Deze norm is ook goed toe te passen binnen zorg.

Om erachter te komen welk managementsysteem het beste aansluit bij uw organisatie, volgt u een training bij NEN.

Klassikale trainingen
HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001

  HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: introductie kwaliteitsmanagement in de zorg
In deze training wordt ingegaan op het waarom van een managementsysteem en hoe dit kan bijdragen aan de kwaliteit van de patiëntenzorg. Daarnaast wordt vastgesteld welke norm in uw situatie van toepassing zou kunnen zijn.
Meer informatie >>

  HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: kwaliteitsmanagement zorg in de praktijk
Na afloop heeft u niet alleen de kennis om het systeem op te zetten, maar weet u ook uw collega’s enthousiast te maken.
Meer informatie >>

  HKZ, NEN-EN 15224 of ISO 9001: auditen van kwaliteitsmanagement in de zorg
Zowel HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001 bevatten een eis om een interne audit op het kwaliteitsmanagementsysteem in de zorg uit te voeren. Na het volgen van deze training kunt u de norm ISO 19011 toepassen waarmee u uw rol als interne auditor optimaal kunt vervullen.
Meer informatie >>Volg de complete leergang met aantrekkelijke combinatiekorting

Draagt u de verantwoordelijkheid voor het kwaliteitsmanagementsysteem in uw zorgorganisatie en wilt u graag meerdere trainingen volgen? NEN heeft een leergang ontwikkeld bestaande uit 3 modules. Hierbij komen de verschillende stappen aan bod; van kennis van de norm tot het auditen van uw managementsysteem. Als u zich aanmeldt voor de complete leergang kunt u bovendien profiteren van een aantrekkelijke combinatiekorting.

Meer over de leergang

Bedrijfstrainingen
HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001

Zijn er binnen uw organisatie meerdere collega's met dezelfde opleidingsbehoefte? Of wilt u groepsgewijs kennis delen, laten aanvullen of opfrissen door een praktijkgerichte docent die naar u toe komt? Al onze klassikale trainingen zijn als standaard of maatwerk bedrijfstraining in te zetten.

Meer over bedrijfstrainingen
Altijd op de hoogte blijven over onze Zorg & Welzijn trainingen? Meld u dan nu aan voor onze e-mailnieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief