Leergang ISO 27701 - van informatiebeveiliging naar AVG

Waar gaan al uw persoonsgegevens naartoe? En hoe beveiligd zijn deze gegevens zodat niet elke instelling hiermee aan de haal gaat? De nieuwe privacywetgeving (GDPR/ AVG) waarborgt de privacy van persoonsgegevens. NEN heeft een leergang ontwikkeld waarbij zowel de methodiek als de toepassing in de praktijk aan bod komen.

De ontbrekende schakel tussen informatiebeveiliging en AVG

Bij het implementeren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging komen verschillende stappen aan bod: van kennis van de norm tot het auditen van uw managementsysteem.
In samenwerking met PBLQ heeft NEN de leergang 'ISO 27701 - van informatiebeveiliging naar AVG' ontwikkeld. In deze leergang maakt u op een praktische manier kennis met ISO/IEC 27701 en gaat u aan de slag met de implementatie hiervan. De leergang bestaat uit drie trainingen.

Voor wie
Deze leergang is nuttig voor iedereen die zijn ISMS wil verbreden om te kunnen voldoen aan de eisen van de AVG.

Daarnaast is de leergang geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor intern toezicht en daarbij verantwoordelijkheden heeft m.b.t. informatiebeveiliging en/of AVG.

Opbouw van de leergang

De opbouw van de leergang volgt de logica van het implementatieproject. Wij adviseren u de trainingen in de leergang niet direct achter elkaar te volgen. Neem de tijd om de kennis die u opdoet direct in de praktijk toe te passen. Op basis van onze ervaringen, kunt u rekenen op een gemiddelde projectduur van een jaar, startend bij de beslissing een managementsysteem te implementeren en eindigend bij een al dan niet gecertificeerd, compleet en werkend managementsysteem. Natuurlijk is de specifieke duur van het project afhankelijk van uw planning.


De leergang bestaat uit 3 trainingen:

1 Introductie
2 Privacy en security
3 Informatiebeveiliging, AVG en intern toezicht

Nu inschrijven


Maand 1: Eerste training
U start met de training ‘Introductie’, waarbij u leert wat de AVG inhoudt. U weet welke juridische afwegingen nodig zijn om AVG-compliant te zijn.

Maand 2: Tweede training
U volgt de training ‘Privacy en security’, waarbij u praktisch aan de slag gaat met de AVG. U krijgt de handvatten om het managementsysteem op te zetten en in te voeren. Het opzetten en invoeren van het managementsysteem neemt ongeveer een half jaar in beslag.

Maand 3-7
U gaat in uw eigen organisatie aan de slag met wat u heeft geleerd tijdens de eerste twee trainingsdagen.

Maand 8: Derde training
U volgt de training ‘Intern toezicht’, waarbij u kennis maakt met praktische methoden en checklisten om uw organisatie te monitoren op de mate waarin uw organisatie AVG-proof is.

Combinatiekorting

Als u zich aanmeldt voor deze leergang kunt u profiteren van een aantrekkelijke combinatiekorting. U ontvangt maar liefst 17% korting! U betaalt € 1.500,- in plaats van € 1.800,-.

Nu inschrijven