BNR's Big Five van ons water

Maandag 3 juni t/m vrijdag 7 juni is in BNR's Big Five het onderwerp water in de spotlights gezet.

Roelof Hemmen gaat tijdens de BNR's Big Five in gesprek met hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland. Water is hét onderwerp waar NEN op in speelt bij BNR's Big Five. Vijf dagen per week is het onderwerp water uitgelicht. Elke dag is dit vanuit een andere invalshoek gedaan. De waterketen wordt op verschillende manieren naar voren gebracht.

De veranderingen in het klimaat

Water | Deltacommissaris Peter Glas

Nederland is een waterland. Al eeuwenlang vechten we met het water, maken we polders, bouwen we dijken en stormvloedkeringen. Maar de situatie verandert: de zeespiegel stijgt, en we krijgen aan de ene kant last van droogte, maar aan de andere kant van hoosbuien. Hoe gaan we om met het veranderende klimaat en alle uitdagingen die daarbij horen?

Problemen op het gebied van water oplossen

Water | Watergezant Henk Ovink

Watergezant Henk Ovink reist de hele wereld over om namens Nederland te helpen bij watermanagement en om de Nederlandse watersector te promoten. Hoe kan onze kennis van water helpen om de grote problemen in de wereld op te lossen?

Bouwen, aanleggen of waterteruggave

Water | Karin Sluis, CEO van ingenieursbureau Witteveen+Bos

Waterkeringen bouwen, dijken aanleggen, land opspuiten of juist teruggeven aan het water: Nederlandse bedrijven kunnen dat als geen ander. Een van die bedrijven is ingenieursbureau Witteveen+Bos. CEO Karin Sluis is te gast in BNR’s Big Five van Ons Water.

Waterkwaliteit

Water | Guiljo van Nuland, directeur van Brabant Water N.V.

Het Nederlandse drinkwater hoort bij het beste en het schoonste ter wereld. Maar droogte en vervuiling zorgen voor grote problemen. Hoe houden we de kwaliteit van ons water overeind? Je hoort het in BNR’s Big Five van Ons Water, met directeur Guïljo van Nuland van Brabant Water.

Wisselende weersomstandigheden

Water | Paul Van Erkenlens, Dijkgraaf van Wetterskip Fryslân

Al 25 jaar staat dijkgraaf Paul van Erkelens aan het hoofd van het waterschap, nu bij het waterschap Friesland. En in die 25 jaar is zijn werk behoorlijk verandert. Moest hij eerst voorkomen dat zijn inwoners natte voeten kregen, nu moet hij iets doen tegen droogte.Meer informatie

Benieuwd welke afspraken nodig zijn en waarom normalisatie van belang is? Lees over de huidige ontwikkelingen, de plannen en inspirerende verhalen uit de bouwsector.

nen.nl/water