NENPodcast-serie Water

Verschillende invalshoeken op het gebied van water zijn te horen in de podcasts, want water zorgt voor veel ontwikkelingen en brengt innovaties mee.

Afleveringen

  • Groene daken
  • Medicijnresten
  • Energie

Luister de serie

Normen voor groene daken

Groene daken | Podcast-serie Water


Water zorgt voor veel ontwikkelingen en innovaties. Hier zijn normen voor nodig om verder te komen. Marijke Roskamp staat in Rotterdam bij het grootste dakpark van Europa met Paul van Roosmalen. Het park heeft meerdere functies, wat betekent dat er ook meerdere normen voor nodig zijn.

De reis van een paracetamol

Medicijnresten in water | Podcast-serie Water

We slikken in totaal 12.000 verschillende soorten medicijnen. Medicijnen slikken we allemaal wel eens, maar wist jij dat jouw medicijn voor een lange tijd terug te vinden is in het water? Tijd om dit probleem aan te pakken met de juiste normen. John van Schagen is zijn paracetamol nagereisd en heeft een afspraak met de directeur van vereniging van rivierwaterbedrijven (RIWA).

Energie opwekken uit water door middel van eb en vloed

Energie in water | Podcast-serie Water

Het is mogelijk om energie uit water te halen door stroming in plaats van door wind. Een ontwikkeling is energie opwekken uit water door middel van eb en vloed. In deze podcast komt de werking van een bijbehorend systeem, de potentie van getijde energie en wat hier allemaal voor nodig is aan bod.

Abonneren?

Wil je de hele serie of meer afleveringen beluisteren? Dat kan op meerdere manieren.

Samenwerking met BNR

NEN is in samenwerking met BNR gestart met het opnemen van podcasts voor onder andere de thema’s water en circulaire economie. De uitzendingen worden verzorgd door Marijke Roskam en John van Schagen.

Marijke Roskam

John van Schagen

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de NEN podcasts? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op (015) 2 690 315 of stuur een e-mail.

Stuur een e-mail