Veelgestelde vragen NEN Connect

Welke documenten staan er in NEN Connect?

Optioneel:

Kunnen we zelf een selectie van normen kiezen?
Ja, dat kan. U heeft dan een maatwerkprofiel. U kunt kiezen of uw de normen in een download- en/of attenderingscollectie wilt.
Als een norm in ons profiel wijzigt, krijgen we dan direct de nieuwe norm te zien?
NEN Connect wordt wekelijks op maandag bijgewerkt.
Kunnen we zelf een selectie van normen kiezen?
Ja, dat kan. U heeft dan een maatwerkprofiel. U kunt kiezen of uw de normen in een download- en/of attenderingscollectie wilt.
Kan ik extra normen aan mijn standaardprofiel (zoals Bouwbesluit profiel) toevoegen?
Ja, dat kan. U betaalt dan de prijs voor het standaardprofiel en apart het maatwerkprofiel met de extra normen die u wenst. OF Uw totale collectie wordt een maatwerkprofiel. U betaalt dan de prijs voor een maatwerkprofiel gebaseerd op het totale aantal normen (dus aantal normen uit standaardprofiel plus het aantal normen dat u buiten dat profiel extra wenst).
Worden aanvullingen en correcties op een norm automatisch aan mijn collectie toegevoegd?
Indien u een norm aan uw collectie toevoegt, worden ook bijbehorende aanvullingen en correcties aan uw collectie toegevoegd. Het update-proces hiervoor vindt eenmaal per week plaats. Daarom zult u de aanvullingen en correcties na het weekend in uw collectie zien. Het is (nog) niet het geval dat als u een aanvulling of correctie aan uw collectie toevoegt de hoofdnorm automatisch wordt toegevoegd. NEN onderzoekt de mogelijkheden hiervoor.
Kan ik historische normen/ingetrokken/vervallen normen blijven raadplegen?
Ja, op verzoek kunnen deze normen in de normencollectie worden gehandhaafd.
Als gedurende het jaar normen (moeten) worden toegevoegd, heeft dat dan invloed op de licentieprijs?
De licentieprijs van NEN Connect is o.a. afhankelijk van het aantal normen. Hiervoor is een staffel verdeling gemaakt. Zolang u binnen uw staffel van aantal normen blijft, heeft dit geen invloed op de licentieprijs.
Als ik gedurende het jaar normen uit mijn collectie haal, heeft dat dan invloed op de licentieprijs?
Als het aantal normen daarmee buiten de afgesproken staffel valt, dan wordt de prijs met ingang van het nieuwe jaar aan de nieuwe staffel aangepast.
Hoe wordt de prijs van NEN Connect bepaald?
De prijs van NEN Connect wordt bepaald op basis van het aantal normen en de gemiddelde normprijs van de gewenste normencollectie, het aantal medewerkers binnen uw organisatie, het aantal vestigingen van uw organisatie en het aantal gebruikers van NEN Connect binnen uw organisatie. Daarnaast of uw een download- en/of attenderingscollectie wilt. Een attenderingscollectie op 100 normen is € 250,- per jaar voor een periode van 3 jaar.
Wie mag gebruikmaken van NEN Connect?
Alle medewerkers van de locaties waarvoor een NEN Connect licentie is afgesloten.
Mag ik normen die ik uit NEN Connect heb gedownload aan derden beschikbaar stellen?
Nee, op normen rust auteursrecht. Zonder toestemming van NEN is het kopiëren en/of verspreiden van normen niet toegestaan. Lees meer hierover in de brochure 'Auteursrecht, normen en het internet' (pfd 816 Kb).
Hoe log ik in op NEN Connect?
Dat is afhankelijk van de vraag of u inlogt via een IP-range of via een username/password combinatie. Logt u in via IP dan gaat u naar www.nen.nl/nenconnect. Links in het navigatiemenu vindt u de inlog-knop. Als u hierop klikt, komt u automatisch in NEN Connect. Logt u in via een username/password combinatie dan gaat u naar www.nen.nl/nenconnect Links in het navigatiemenu vindt u de inlogknop. Als u hierop klikt, wordt u verzocht uw username en password in te geven. Hierna komt u in het openingsscherm van NEN Connect.
Moet onze afdeling automatisering nog iets speciaals regelen om NEN Connect te installeren en te gebruiken?
Als het inloggen op NEN Connect plaatsvindt via IP, dan moet de beschikbare IP-range worden doorgegeven. Bij inloggen via de combinatie username/password hoeft verder niets te worden gedaan.
In welke browsers kan ik NEN Connect gebruiken?
NEN Connect is het best te gebruiken in Internet Explorer 7, 8 of 9, Mozilla Firefox 3 of 4 of Google Chrome. NEN Connect is ook te gebruiken met Internet Explorer 6. Hierin zijn echter wel kleine verspringingen in de vormgeving.
Hoe bekijk ik normen die in een zip-bestand staan?
Sommige normen kunt u niet direct bekijken, deze zijn verpakt in een zip-bestand. Dit is bijvoorbeeld het geval als de norm een rekenprogramma of excelbestand bevat. Als u bij dergelijke norm op 'Bekijken' klikt, verschijnt een scherm waarin gevraagd wordt het bestand te openen of op te slaan. Kies voor opslaan. Zorg dat u het bestand op een locatie opslaat waar u het terug kunt vinden, bijvoorbeeld op uw bureaublad of in de map Downloads. Ga naar het zip-bestand en klik met uw rechtermuisknop op het bestand. Selecteer 'Alles uitpakken...' of 'Extract all...' en kies een locatie om de bestanden op te slaan. Ga vervolgens naar de gekozen locatie om de bestanden te gebruiken. Een excelbestand kunt u direct openen, een rekenprogramma kunt u installeren door de Setup.exe op te starten. Op internet zijn diverse video's te vinden die duidelijk uitleggen hoe het uitpakken van bestanden werkt, bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=NYYsR_3TPvU of http://www.youtube.com/results?search_query=unzip+file&aq=f (Engelstalig).
Waar vind ik de contractvoorwaarden van NEN Connect?
Voor NEN Connect gelden deze contractvoorwaarden (pdf 98 Kb).

Contact NEN Connect

Voor meer informatie over NEN Connect of persoonlijk advies kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice. U kunt ook direct een vrijblijvend offerte aanvragen.
Wij helpen u graag verder.

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Workshop NEN Connect

Wilt u precies weten hoe NEN Connect werkt? Kom dan naar één van de NEN Connect workshops in Delft.

De workshop NEN Connect vindt plaats op
vrijdag 11 oktober 2019.

Bekijk programma en aanmelden