'Ondanks dat NEN een vrij platte organisatie is, ben ik heel positief over de doorgroeimogelijkheden.'

Jolien van Zetten

Jolien van Zetten

Jolien van Zetten is clustermanager ICT bij NEN

Waarom ben je bij NEN komen werken?

In eerste instantie om mijn huur te betalen. Ik was net afgestudeerd (Europese Bestuurskunde) en de banen lagen in die tijd niet echt voor het oprapen. Ik solliciteerde daarom op de vacature van project assistent bij de afdeling Bouw.

Wat vind je van de ontwikkelmogelijkheden bij NEN, heb je bijvoorbeeld een opleiding gevolgd?

Sterker nog, ik merkte al snel dat ik meer wilde en gelukkig zagen ze dat bij NEN ook. Ik werd intern opgeleid tot consultant. Van consultant in de waterketen ben ik doorgegaan naar het cluster integraal bouwen. Daar had ik veel nationale projecten.

In hoeverre brengt werken bij NEN je een gevoel van impact en zingeving?

De basis van het werken bij NEN is dat je allemaal mensen met elkaar aan tafel zet die het niet met elkaar eens zijn, maar het wel met elkaar eens moeten worden. En nóg leuker is het als het dan ook nog eens internationaal is, want dan heb je ook te maken met een cultuurverschil.Als het dan lukt, door middel van consensus, om tot een afspraak (norm) te komen, dan draagt NEN bij aan een betere en veilige wereld.
Ik kreeg de kans om meer internationaal werk te gaan doen, met hele leuke en zinvolle onderwerpen zoals bijvoorbeeld maatschappelijke veiligheid. Ik heb in die tijd veel reizen voor NEN gemaakt. Een hele toffe periode, waarin ik nieuwe culturen heb leren kennen en veel heb geleerd.

Waarom werk je nu al 15 jaar bij NEN?

Als je het ergens naar je zin hebt, gaan de jaren snel. Inmiddels ben ik moeder geworden van twee kinderen. Het internationale werk was erg leuk, maar met kleine kinderen niet ideaal. Er werd gezocht naar een consultant die het onderwerp ‘cyber security’ wilde oppakken. Dat ben ik toen gaan doen. Uiteindelijk heb ik nog een stapje omhoog gedaan, door clustermanager ICT te worden. Ondanks dat NEN een vrij platte organisatie is, ben ik heel positief over de doorgroeimogelijkheden. Er zijn kansen, maar je moet ze wel zelf pakken. Ik heb de stappen omhoog kunnen maken door mijzelf eerst heel breed te ontwikkelen.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Wie kan er nu zeggen dat zij tegelijk bezig is met allerlei innovatieve onderwerpen zoals cyber security, artificial intelligence, big data, blockchain, intelligent transport systems, internet of things of robotica? Het nieuwste onderwerp waar NEN mee aan de slag gaat, is Quantum technology. Dat zijn mega grote computers die heel veel meer kunnen dan onze huidige computers. Ook weer zo’n onderwerp waarvan iedereen vindt dat er iets mee gedaan moet worden, maar niemand het concreet kan maken. Om het dan toch in afspraken vast te leggen, dat is de uitdaging!

Wie kan er nu zeggen dat zij tegelijk bezig is met allerlei innovatieve onderwerpen zoals cyber security, artificial intelligence, big data, blockchain, intelligent transport systems, internet of things of robotica?

Jolien van Zetten, clustermanager ICT