'Ik ben best trots dat wij als NEN bijdragen aan een betere samenleving.'

Samantha Kasimbeg

Samantha Kasimbeg

Samantha Kasimbeg is projectassistent Milieu & Maatschappij bij NEN.

Waarom ben je bij NEN komen werken en hoe lang werk je er al?

Voor NEN werkte ik bij KPN. Ik vond de sfeer daar niet leuk. Te commercieel en erg targetgericht. Ik ben bij NEN gekomen via een vriend die bij daar op de Klantenservice werkte. Ik wist van het bestaan van NEN en normen niet af, maar daar ben ik waarschijnlijk niet de enige in.

Op de Klantenservice heb je te maken met het eindproduct van NEN. Alle disciplines heb ik daar doorlopen. Van telefonische verkoop, papieren abonnementen tot en met het verkopen van licenties waarbij je online toegang krijgt tot NEN Connect. Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad, maar was na acht jaar ook wel toe aan weer eens wat nieuws. Dus toen er intern een vacature voor een projectassistent was, heb ik daar op gesolliciteerd. En nu werk ik alweer een jaar met heel veel plezier bij de afdeling Milieu & Maatschappij.

Hoe ervaar je de werkomgeving van NEN?

Als heel erg plezierig. Ik heb hele leuke collega’s die mij helpen in mijn nieuwe rol. Want die was ineens toch heel anders dan mijn rol bij de Klantenservice. Daar verkocht ik het eindproduct, terwijl ik nu aan de normontwikkelkant bezig ben. Vanaf het idee om afspraken vast te leggen in een norm tot het eindproduct is een behoorlijk ingewikkeld traject. Voor hulp of raad kan ik altijd bij mijn hulpvaardige collega’s terecht en daar ben ik heel erg blij mee. Wat voor mij wel een hele verandering is, ten opzichte van mijn vorige functie, is dat ik nu veel meer naar buiten moet treden in mijn rol van projectassistent. Op deze manier word ik gedwongen om wat meer uit mijn comfortzone te komen. In het begin was dat best eng, maar ik merk dat het mij steeds makkelijker afgaat en het heel goed voor mijn zelfvertrouwen is.

Wat voor duurzame ontwikkelingen spelen er in jouw vakgebied?

Op mijn afdeling spelen er meerdere ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Klimaatverandering, afvalscheiding, het stikstofprobleem, luchtvervuiling, watervervuiling, de plastic soup en ga zo maar door. Doordat ik in mijn werk veel met het milieu bezig ben, merk ik dat ik zelf ook steeds meer ga nadenken over het milieu en er steeds bewuster mee omga.

In hoeverre brengt werken bij NEN je een gevoel van impact en zingeving?

Ik ben best trots dat wij als NEN bijdragen aan een betere samenleving. Ik vond het altijd wat lastig om uit te leggen wat NEN nu precies doet, maar met alle duurzame onderwerpen die iedereen, maar vooral de toekomstige generaties aangaan, gaat dat uitleggen nu een stuk makkelijker. Via onze social media kanalen bereikt NEN nu ook veel meer de jeugd. Vooral de leuke foto’s met spreuken op Instagram (nen_nl) vind ik heel leuk. Zo worden we als NEN ook steeds hipper.

Op mijn afdeling spelen er meerdere ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Klimaatverandering, afvalscheiding, het stikstofprobleem, luchtvervuiling, watervervuiling, de plastic soup en ga zo maar door.

Samantha Kasimbeg, projectassistent Milieu & Maatschappij