NEN Academy

Leren past bij de strategie. Leren in het werk. Leren is maatwerk. Leren is persoonlijk.

In beweging blijven

Onze omgeving is altijd in beweging. Dit verwachten wij ook van onze medewerkers. Jouw inzet zorgt er mede voor dat wij onze strategie en ambities kunnen verwezenlijken. NEN Academy ondersteunt jou hierbij. Het is dé plek voor leren en ontwikkelen in jouw eigen werkomgeving.

Wat NEN onderscheidt van andere bedrijven is de aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Met name het proces om te komen tot groei in de breedste zin van het woord.

Willemien Bosch, Clustermanager Materialen & Bouwproducten

Workshops en trainingen

NEN Academy biedt workshops en trainingen aan die inspelen op belangrijke ontwikkelingen binnen en buiten NEN. Dit doen we in de vorm van:

 • Zogenoemde podiumdagen waarbij we ons laten prikkelen door externe sprekers of klanten
 • Interne expertsessies verzorgd door NEN-collega’s
 • Een simulatie waarmee je het normalisatieproces kunt ervaren
 • In-company workshops en trainingen

Uiteraard kun je ook een externe opleiding volgen. Afhankelijk van jouw behoefte en voorkeuren neem je zelf de regie. Jij weet immers als geen ander hoe je wilt groeien.

Goede start

NEN geeft je graag een goede start in de organisatie. Het is belangrijk dat je een duidelijk beeld krijgt over NEN, dat je je thuis voelt en een basis hebt om je functie te beheersen. NEN biedt daarvoor veel mogelijkheden, maar het is aan jou om deze te benutten.

 • Afstemming met je leidinggevende over wat belangrijk is voor jou
 • Interactieve bijeenkomsten met nieuwe collega’s over de basis van NEN (wat is NEN, onze strategie, normalisatie en wat ‘moet’ je weten?)
 • Meelopen met ervaren collega’s
 • Tijd nemen om nieuwe kennis tot je te nemen
 • Sparren met een toegewezen mentor
 • Gesprekken met collega’s binnen en buiten jouw afdeling
 • Direct aan de slag met jouw eigen project

Verwachtingen

Je benut de mogelijkheden door initiatief te nemen, contact te zoeken, zelf kritisch te zijn en je keuzes af te stemmen op eerdere (werk)ervaringen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat jouw start bij NEN het beste aansluit op de verwachtingen die jij hebt van ons en wij van jou.'Creëer je eigen carrière!'

Bart is projectleider bij de NEN Academy en faciliteert leer- en ontwikkeltrajecten in de organisatie. 'Ik stimuleer mensen om te blijven leren en daag hen daartoe uit. Op het moment dat er een ontwikkelvraagstuk is, faciliteer ik met een opleiding of andere mogelijkheden die kunnen helpen om beter te presteren. Wat ik echt heel gaaf vind, is dat ik twee jaar geleden ben gestart en alles mocht opbouwen.'
Bart Siemens, Projectleider NEN Academy

Lees het verhaal van Bart