Consultants normalisatie

Aantal uren 40.0
Werk-/denkniveau Academisch niveau
Geplaatst op 03-09-2018
Reageer voor Doorlopend
Carrièreniveau Ervaring als proces-/projectbegeleider binnen multidisciplinaire projecten (bij voorkeur met publiek/private projecten)

Als consultant ben je een verbinder en een bruggenbouwer. Je legt gemakkelijk contact, bent klantgericht met een zakelijke insteek. Je belangrijkste taak is partijen met verschillende belangen bij elkaar brengen en het proces begeleiden waarin zij komen tot afspraken. Die afspraken noemen wij normen. We werken bij NEN aan normen en richtlijnen in uiteenlopende vakgebieden en als consultant begeleid je dat proces. We zoeken op dit moment meerdere consultants voor verschillende sectoren: Energie, Bouw, Milieu en Maatschappij, Elektriciteitsvoorziening en ICT.

Wat ga je doen?

Je brengt bedrijven, belangenorganisaties, overheden en NGO’s bij elkaar zodat zij gezamenlijk afspraken kunnen maken om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van producten, processen of diensten te bevorderen. Zo ontwikkelen we momenteel normen voor: drones, trampolineparken, permanente make-up (PMU) en de hyperloop. Maar we maken ook normen voor onderwerpen, zoals de energietransitie, circulaire economie alsook artificial intelligence en blockchain technologie. Voor alles wat we zien en gebruiken worden wel normen gemaakt, zonder dat je hier wellicht bewust van bent. Als consultant/ projectmanager peil jij wat belanghebbende partijen bezighoudt en adviseer je hen over de noodzaak van normen en het normalisatieproces. Kritische succesfactoren hierin zijn dat je marktgericht bent en actief duurzame relaties onderhoudt met uiteenlopende organisaties. Als consultant heb je een neutrale positie en begeleid je het proces en het project. Je bent de spil in het overleg tussen belanghebbenden. Je wordt ingezet op nationaal, Europees (CEN/CENELEC) en wereldwijd (ISO/IEC) niveau.

Je werkomgeving

NEN is in Nederland hét kennisnetwerk voor normontwikkeling en -toepassing op nationaal en internationaal niveau. Het bureau van NEN telt ongeveer 280 medewerkers, waarvan 90 consultants met ieder een eigen specialiteit. Onze cultuur is professioneel maar ook informeel. We hechten veel waarde aan integriteit, verbinding en servicegerichtheid. NEN fungeert als een brugfunctie tussen publiek en privaat.

Je profiel

Je hebt een brede maatschappelijke interesse en een netwerk en/of affiniteit in de sector ICT/IT, Bouw, Industrie, Energie of Elektriciteitsvoorziening. Gezien je rol als procesbegeleider in het normalisatieproces, zijn doelgerichtheid, klantgerichtheid en neutraliteit absolute voorwaarden voor succes.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Academisch niveau
  • Bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  • Ervaring als proces-/ projectbegeleider binnen multidisciplinaire projecten (bij voorkeur met publiek/private projecten)
  • Sterk analytisch vermogen en in het bijzonder gevoel voor politieke verhoudingen en belangentegenstellingen
  • Uitstekende communicatievaardigheden
  • Actiegerichtheid
  • Affiniteit met normalisatie, certificatie en regelgeving is een pré

We bieden

Als consultant bij NEN heb je de mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen, zowel nationaal als internationaal. Je krijgt veel vrijheid en flexibiliteit binnen je eigen werkpakket en werkt samen in een team van consultants en projectondersteuners. Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn er binnen NEN genoeg, zo bieden we onder andere een inwerkprogramma aan via onze NEN Academy en daarnaast is er een ruim budget beschikbaar voor individuele trainingsmogelijkheden. En last but not least: Bij NEN heerst een prettige, informele werksfeer, met veel ruimte voor eigen initiatief. Naast een goed salaris ontvang je ook ruim 7 weken vakantie! Al enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!

Interesse?

Hebben wij je weten te overtuigen en ben je enthousiast geworden over onze vacature? Solliciteer dan direct online! Wij maken graag kennis met je.Joyce Jankok

Joyce Jankok

Bel, mail of stuur een Whatsapp naar Joyce Jankok, HR Adviseur, telefoon (015) 2 690 128, mobiel 06 11 146 365 of stuur een e-mail.

Sollicitatieprocedure

Stap 1 Solliciteer!
Enthousiast geworden? Stuur je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@nen.nl.
Stap 2 Oriënterend gesprek
Zijn wij net zo enthousiast over jou als jij over ons, dan word je uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
Stap 3 Tweede gesprek
Verloopt het eerste gesprek positief, dan vragen we je om langs te komen voor een tweede gesprek.
Stap 4 Assessment
Het is mogelijk dat een assessment deel uitmaakt van de procedure.
Stap 5 Arbeidsvoorwaardengesprek
Als we vervolgens allebei nog onder de indruk van elkaar zijn, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek waarin je een voorstel krijgt. Hopelijk kunnen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Lees de ervaringsverhalen