World Standards Day, vrijdag 13 oktober

World Standards Day is dé gelegenheid om stil te staan bij de maatschappelijke bijdrage die normalisatie oplevert en bij iedereen die wereldwijd bij normalisatie-activiteiten is betrokken: producenten, fabrikanten, consumenten, leveranciers, overheden, brancheorganisaties, adviesinstellingen, MKB'ers en multinationals. Kortom, iedereen kan betrokken zijn bij normalisatie.

NEN viert World Standards Day op vrijdag 13 oktober in de Fokker Terminal, Den Haag. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de eerste NENnovation Award.

Programma

12.00 u. Ontvangst met lunch
13.00 u. Opening en toelichting door dagvoorzitter
13.15 u. Tom Bouws, accountmanager KvK Smart Industry en Kennisinstellingen
13.50 u. Kees Jansen, stadsfilosoof en docent Slimme Circulaire Steden & Regio’s
14.20 u. Uitslag NENnovation award
14.35 u. Pauze
15.00 u. André Kuipers, astronaut & ambassadeur van de aarde
15.35 u. Debat met de drie sprekers
16.00 u. Netwerkborrel en BNR The Friday Move
18.30 u. Einde

Thema: 'SMART'

Het thema van World Standards Day dit jaar is 'SMART'. De sprekers zullen u meenemen in en met u discussiëren over de wereld van Smart Industry, Smart City en de maatschappelijke betekenis van SMART en van veranderingsprocessen in het algemeen. Tijdens de aansluitende borrel kunt u aanwezig zijn bij een live radio-uitzending van BNR The Friday Move gepresenteerd door Wilfred Genee.

Nu inschrijven

NENnovation Award

De NENnovation Award is een award voor de meest creatieve normalisatie/standaardisatie activiteit van het afgelopen jaar die innovatie bewerkstelligt of bevordert. De uitreiking wordt gedaan door André Kuipers.
Meer informatie over de NENnovation Award volgt spoedig.

Sprekers

André Kuipers, astronaut & ambassadeur van de aarde

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe. Vanuit zijn ervaring zoomt hij in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart.

Kees Jansen, stadsfilosoof en docent Slimme Circulaire Steden & Regio’s aan de Aeres Hogeschool Almere

‘Naar individueel zwermen in slimme steden’, over sensoren, snel mobiel internet en big open data als de kerndragers van smart cities. Hij gaat daarbij in wat dat betekent voor het leven van mensen en hoe verschillende groepen mensen daarmee omgaan. We gaan toe naar een tijd van individueel zwermen. Dit heeft ook gevolgen voor standaardisering en het omgaan met normering binnen gebouwen en de openbare ruimte.

Tom Bouws, accountmanager KvK, programmamanager Smart Industry

Digitalisering en nieuwe technologie ontwikkelen zich razendsnel en hebben veel impact op onze economie en maatschappij. In deze bijdrage wordt het nationale Smart Industry programma toegelicht en wordt u uitgedaagd met inspirerende voorbeelden om ook in de eigen organisatie aan de slag te gaan met de Smart Industry ontwikkelingen.