Op vrijdag 13 oktober vierden wij: World Standards Day 2017!

Bent u commissielid, expert normgebruiker of cursist, wij bedanken u voor uw deelname!

World Standards Day 2017

Het thema dit jaar is 'SMART'. André Kuipers is Keynote spreker. Samen met Tom Bouws en Kees Jansen neemt hij u mee in de wereld van Smart Industry, Smart City en de maatschappelijke betekenis van SMART en van veranderingsprocessen in het algemeen. Tijdens de aansluitende borrel kunt u aanwezig zijn bij een live radio-uitzending van BNR The Friday Move gepresenteerd door Wilfred Genee.

NEN vierde World Standards Day op vrijdag 13 oktober in de Fokker Terminal, Den Haag. Nieuw dit jaar was de uitreiking van de eerste NENnovation Award.

Terugblik World Standards Day


Waarom World Standards Day?

World Standards Day is dé gelegenheid om stil te staan bij de maatschappelijke bijdrage die normalisatie oplevert en bij iedereen die wereldwijd bij normalisatie-activiteiten is betrokken: producenten, fabrikanten, consumenten, leveranciers, overheden, brancheorganisaties, adviesinstellingen, MKB'ers en multinationals. Kortom, iedereen kan betrokken zijn bij normalisatie.

Programma: 'SMART'

12.00 Ontvangst met lunch
13.00 Opening en toelichting door dagvoorzitter
13.15 Tom Bouws, accountmanager KvK Smart Industry en Kennisinstellingen
13.50 Kees Jansen, stadsfilosoof en docent Slimme Circulaire Steden & Regio’s
14.20 Pauze
14.45 Uitslag NENnovation award
15.00 André Kuipers, astronaut & ambassadeur van de aarde
15.35 Debat met de drie sprekers
16.00 Netwerkborrel en BNR The Friday Move
18.30 Einde

Eerste uitreiking NENnovation Award

Dit jaar werd voor de eerste keer de NENnovation Award uitgereikt. Dit deden wij tijdens de viering van World Standards Day op 13 oktober 2017 in Den Haag.

Bekijk de uitreiking


André Kuipers, astronaut & ambassadeur van de aarde

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe. Vanuit zijn ervaring zoomt hij in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart.

Kees Jansen, stadsfilosoof en docent Slimme Circulaire Steden & Regio’s aan de Aeres Hogeschool Almere

‘Naar individueel zwermen in slimme steden’, over sensoren, snel mobiel internet en big open data als de kerndragers van smart cities. Hij gaat daarbij in wat dat betekent voor het leven van mensen en hoe verschillende groepen mensen daarmee omgaan. We gaan toe naar een tijd van individueel zwermen. Dit heeft ook gevolgen voor standaardisering en het omgaan met normering binnen gebouwen en de openbare ruimte.

Tom Bouws, accountmanager KvK, programmamanager Smart Industry

Digitalisering en nieuwe technologie ontwikkelen zich razendsnel en hebben veel impact op onze economie en maatschappij. In deze bijdrage wordt het nationale Smart Industry programma toegelicht en wordt u uitgedaagd met inspirerende voorbeelden om ook in de eigen organisatie aan de slag te gaan met de Smart Industry ontwikkelingen.